351031
Book
In basket
Oto książka, w której w sposób syntetyczny i kompletny przedstawiono najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, a zwłaszcza otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów, zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi, główne kierunki stosowania biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności, problemy związane z biotechnologią otrzymywania ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 579 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 40782 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Target audience note
Dla studentów specjalizujących się w biotechnologii żywności, technologii żywności i chemii spożywczej akademii rolniczych, medycznych i politechnik, dla nauczycieli akademickich, a także pracowników przemysłu piwowarskiego, spirytusowego i drożdżowego.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again