343513
Książka
W koszyku
Jak przyrządzić ryżowe kąski albo pieczone młode kurczęta w sosie agrestowym? Skąd w kuchni gdańskiej wzięły się lody z ananasa? To tylko kilka przykładów dań z XIX-wiecznej książki kucharskiej, które teraz można samemu odtworzyć w domowym zaciszu i przekonać się, że dawna gdańska kuchnia jest ciekawa, wyjątkowa i smaczna.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Podstawa wydania: Danziger Koch-Buch : Anweisung auf eine feine und schmackhafte Art zu kochen, zu backen und einzumachen : nach durch fünfzigjährige eigene Erfahrung bewährten Recepten bearbeitet von Marie Rosnack : mit einem Anhange, enthaltend Speisen und Getränke für Kranke und Genesende. - Danzig, 1858.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej