347249
Książka
W koszyku
Roślinna kuchnia kresowa / Paweł Ochman. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Marginesy, 2023. - 270, [2] strony : ilustracje ; 25 cm.
Kulinarna podróż po dawnych Kresach Wschodnich. Razem z Pawłem Ochmanem, autorem bloga Weganon, wybierzcie się w kulinarną podróż na Kresy Wschodnie okresu dwudziestolecia międzywojennego i poznajcie roślinne wersje potraw tygla narodowościowego II Rzeczypospolitej. Odkryjcie dawne smaki i ocalcie od zapomnienia dziedzictwo kulinarne byłych mieszkanek i mieszkańców Lwowa, Sambora, Wilna, Gródka Jagiellońskiego, Grodna, Tarnopola, Buczacza, Brześcia oraz innych dużych i małych ojczyzn.
Status dostępności:
Brak informacji o dostępności: sygn. 641 (1 egz.)
Brak informacji o dostępności: sygn. 641 (1 egz.)
Brak informacji o dostępności: sygn. 641 (1 egz.)
Brak informacji o dostępności: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce: Autor bloga "Weganon".
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej