360019
Książka
W koszyku
Książka zdobyła nagrodę dla najlepszej wegańskiej książki kucharskiej na świecie 2023 przyznanej przez Gourmand World Cookbook Awards czyli Kulinarne Oskary. W książce znajdziemy przepisy na sałatki, dania jednogarnkowe, podkręcone dania klasyczne, takie jak ragù z kalafiora, risotto romesco, grzybową masala z chrupiącym ryżem kardamonowym, „butter chicken” z tofu, a także przekąski jak na przykład pieczone „skrzydełka” z kalafiora na ostro, chrupiące gniecione ziemniaki z pikantnym majonezem cytrynowym, kuskus curry z chutneyem dyniowo-kolendrowym czy szaszłyki z bakłażana z harissą i energetyczną sałatka z bulguru. Nie zabrakło także deserów jak czekoladowe brownie z masłem orzechowym i tahini, biszkoptowe pączki bananowe z polewą czekoladową, churrosy cynamonowo-czekoladowe i ciasto marchewkowo-pekanowe z polewą pomarańczową. Wszystkie przepisy zawarte w niniejszej książce zostały wypróbowane przy użyciu składników pochodzenia roślinnego.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: You can cook this!, 2023
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Uwaga dotycząca nagrody
Nagroda dla najlepszej wegańskiej książki kucharskiej na świecie 2023 przyznana przez Gourmand World Cookbook Awards czyli Kulinarne Oskary
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej