344115
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Podręczniki Akademickie)
Książka zawiera :- charakterystykę głównych źródeł żywności- surowców przemysłu spożywczego- produktów spożywczych i ich jakości- operacje mechaniczne i termiczne- operacje typu dyfuzyjnego- procesy i operacje fizykochemiczne- procesy chemiczne- procesy biotechnologiczne- chłodzenie i zamrażanie- ogrzewanie- odwadnianie i dodawanie substancji osmoaktywnych- zakwaszanie- funkcjonalne dodatki do produktów- mycie i dezynfekcja urządzeń- pakowanie, przechowywanie, transport żywności- gospodarowanie energią i wodą- ochrona środowiska.
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Wyd. 3-4 pod hasłem : Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. - Indeks.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej