360277
Book
In basket
Kuchnia tajska. - Wydanie I. - Wrocław : Wydawnictwo Astrum, [2020]. - 152 strony ; 21 cm.
Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z najbardziej oryginalnych kuchni świata. Jej symbolem jest curry, podstawowym składnikiem ryż, a tajemnicę smaku stanowią lokalne, najostrzejsze na świecie przyprawy. Komponując je z wieprzowiną, mięsem drobiowym czy różnorodnością owoców morza, otrzymujemy całe bogactwo egzotycznych smaków i kolorów. Charakterystyczna dla kuchni tajskiej jest również dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami. A łączenie lokalnych składników z pochodzącymi z innych stron świata pozwala tworzyć dania niezwykłe, co umożliwiają przepisy zebrane w tej książce.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
General note
Rok wydania według: https://dobraksiazka.pl.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronie 152.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again