359614
Book
In basket
Havel od kuchni / Michael Žantovský ; przełożył Andrzej S. Jagodziński. - Wydanie I. - Wrocław : Wydawnictwo Afera, 2020. - 193, [14] stron : fotografie, portrety, faksymilia ; 27 cm.
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest "awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania, o jakich frykasach marzył w więzieniu i dlaczego nigdy nie doszło do konsumpcji hrabalowskiego faszerowanego wielbłąda – ta książka jest dla Was. Jeśli nie jesteście tego wszystkiego ciekawi, ale lubicie gotować, interesuje Was kuchnia czeska i ogólnie dobra kuchnia – ta książka jest dla Was. Jeśli nie macie poczucia humoru lub nie rozumiecie, dlaczego w latach siedemdziesiątych obywatel bloku wschodniego nie miał jak dodać limonki do guacamole – ta książka nie jest dla Was.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Kančí na daňčím : kuchařka Václava Havla, 2019
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again