360277
Book
In basket
Domowe kiszonki które leczą / Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska. - Wydanie drugie. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2020. - 220, [4] strony : ilustracje ; 24 cm.
Wraz z modą na zdrowie przyszła także moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Są bardzo zdrowe - to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności - naturalny, pozbawiony wszelkich dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. W książce znajdziesz kilkadziesiąt wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Co więcej, dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek.
Availability:
All copies are currently on loan: sygn. 641 (1 egz.)
All copies are currently on loan: sygn. 641 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again