360277
E-book
In basket
E-BOOK. Elizabeth Zott jest chemiczką i kobietą daleką od przeciętności. Jest połowa lat pięćdziesiątych XX wieku i jej koledzy z całkowicie męskoosobowego zespołu naukowców w Instytucie Badawczym Hastings prezentują bardzo nienaukowe podejście do kwestii równouprawnienia płci. Wszyscy z wyjątkiem jednego: to Calvin Evans, nominowany do Nagrody Nobla i słynący z pamiętliwości samotny geniusz, który zakochuje się w umyśle Elizabeth. Co skutkuje autentyczną chemią. Tyle że, podobnie jak w przypadku nauki, życie bywa nieprzewidywalne. Dlatego parę lat później Elizabeth Zott jest nie tylko samotną matką, ale i - dość niechętnie - gwiazdą kulinarnego programu numer jeden całej Ameryki: Kolacji o szóstej. Jej niezwykłe podejście do gotowania staje się zaczątkiem rewolucji. W miarę jednak jak rosną zastępy jej sympatyków, rośnie też grupa niezadowolonych. Okazuje się bowiem, że Elizabeth nie uczy kobiet po prostu gotować, robi znacznie więcej - ośmiela je do zmiany status quo.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. E (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. E (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. E (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu
There are copies available to loan: sygn. E (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. E (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Lessons in chemistry, 2022
General note
Tytuł z ekranu tytułowego.
Additional physical form available note
Dostępna także wersja drukowana.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again