360137
Book
In basket
Smaczne potrawy dla diabetyków / Jane Frank ; tłumaczenie Katarzyna Kresak. - Wydanie III. - Warszawa : RM, copyright 2023. - 183, [1] strona ; 24 cm.
W kontrolowaniu cukrzycy kluczowa jest zbilansowana dieta i zdrowy tryb życia. Wiedza o tym, jak odpowiednio komponować posiłki, jest więc niezbędna, by zachować zdrowie. Jane Frank, wykwalifikowana dietetyczka, porządkuje wiedzę o tej coraz powszechniejszej chorobie i dzieli się swoim doświadczeniem w postępowaniu z cukrzycą typu drugiego, ułatwiając czytelnikom przestrzeganie odpowiedniej diety i wprowadzenie odpowiednich zmian w stylu życia. W książce obok niezbędnej teorii dotyczącej postępowania w cukrzycy zawarto: ponad 100 smacznych przepisów dostosowanych do potrzeb diabetyków, przykładowy plan posiłków na każdy dzień, tabele indeksów glikemicznych, wskazówki ułatwiające planowanie zakupów i menu.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Basic basics diabetes cookbook, 2009
General note
Tytuł oryginału: The basic basics diabetes cookbook.
Bibliography, etc. note
Indeksy.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again