343322
Książka
W koszyku
Bułgaria : przewodnik kulinarny / Zvonko Dimoski, Ewa Rejmer, Mirek Drewniak. - Bielsko-Biała : Pascal, © 2007. - 157, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
Pięknie wydany przewodnik kulinarny potraw bułgarskiej kuchni. Kuchnia bułgarska słynie z wyśmienitych sałatek, czorb (czyli zup), gołąbków zawijanych w liście winogron (tzw. sarmi) oraz dżodżenu - odmiany mięty dodawanej do bardzo wielu potraw i używanej do aromatyzowania likierów. To kraj gdzie, nieodzownym elementem każdego posiłku oprócz smacznego menu jest miłe towarzystwo przy stole.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej