359614
Book
In basket
Bułgaria : przewodnik kulinarny / Zvonko Dimoski, Ewa Rejmer, Mirek Drewniak. - Bielsko-Biała : Pascal, © 2007. - 157, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
Pięknie wydany przewodnik kulinarny potraw bułgarskiej kuchni. Kuchnia bułgarska słynie z wyśmienitych sałatek, czorb (czyli zup), gołąbków zawijanych w liście winogron (tzw. sarmi) oraz dżodżenu - odmiany mięty dodawanej do bardzo wielu potraw i używanej do aromatyzowania likierów. To kraj gdzie, nieodzownym elementem każdego posiłku oprócz smacznego menu jest miłe towarzystwo przy stole.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again