360068
Book
In basket
Slow Food, kulinarne skrzydło ruchu antyglobalistów, organizacja założona przez Carla Petriniego jako opór przeciwko rosnącej popularności fast foodów, ruch promujący zasady "nowej gastronomii", który dzięki imponującej sile oddziaływania, wspaniałym osiągnięciom i nader pozytywnym skutkom zyskał miano współczesnej filozofii. Główne jej przesłanie to obrona prawa do smaku. Autor uczy nas bezpośredniego, radosnego i praktycznego podejścia do fundamentalnej kwestii odżywiania. Niniejsza książka stawia sobie za cel rozwijanie pomysłów, podnoszenie świadomości i rozbudzanie zamiłowań.
Notes:
General note
Na okł. i s. tyt.: Kuchnia, kucharz, kulinaria.
U góry okł.: Samo zdrowie, piękno, siła, witalność.
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 359-[363].
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again