360320
Book
In basket
Hasło UKD
Powieść amerykańska Kucharstwo
Nieskomplikowana, ale sprawnie napisana fabuła książki jest pretekstem do ukazania bogactwa i różnorodności kulinarnej Chin. Dziennikarka kulinarna jest pogrążona w bólu po przedwczesnej śmierci męża. Na wieść, że w Chinach prawdopodobnie wychowuje się jego nieślubne dziecko, postanawia zbadać sprawę. Podróż zbiega się z propozycją napisania o wschodzącej gwieździe tamtejszej sztuki kulinarnej. W Państwie Środka kobieta próbuje odnaleźć córkę męża, a jednocześnie, dzięki potomkowi słynnych kucharzy poznaje tajniki chińskiej sztuki kulinarnej, której filozofia i uroki zmieniają jej życie.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Notes:
Tyt. oryg.: Last Chinese chef
General note
Tyt. oryg.: The last Chinese chef.
U dołu s. tyt.: Świat Książki.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again