360320
Książka
W koszyku
Hasło UKD
Powieść amerykańska Kucharstwo
Nieskomplikowana, ale sprawnie napisana fabuła książki jest pretekstem do ukazania bogactwa i różnorodności kulinarnej Chin. Dziennikarka kulinarna jest pogrążona w bólu po przedwczesnej śmierci męża. Na wieść, że w Chinach prawdopodobnie wychowuje się jego nieślubne dziecko, postanawia zbadać sprawę. Podróż zbiega się z propozycją napisania o wschodzącej gwieździe tamtejszej sztuki kulinarnej. W Państwie Środka kobieta próbuje odnaleźć córkę męża, a jednocześnie, dzięki potomkowi słynnych kucharzy poznaje tajniki chińskiej sztuki kulinarnej, której filozofia i uroki zmieniają jej życie.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Last Chinese chef
Uwaga ogólna
Tyt. oryg.: The last Chinese chef.
U dołu s. tyt.: Świat Książki.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej