343922
Książka
W koszyku
Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu inwentaryzacji zbiorów.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Beginners guide to dehydrating food : how to preserve all your favourite, vegetables, fruits, meats and herbs, 2014
Uwaga ogólna
Na stronie redakcyjnej: W książce wykorzystano fragmenty z wcześniej wydanej publikacji pt. "Making & Using Dried Foods" autorstwa Phylllis Hobson (Storey Publishing, 1994).
Tytuł oryginału: The beginner's guide to dehydrating food : how to preserve all your favorite, vegetables, fruits, meats and herbs.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej