360189
Book
In basket
Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Beginners guide to dehydrating food : how to preserve all your favourite, vegetables, fruits, meats and herbs, 2014
General note
Na stronie redakcyjnej: W książce wykorzystano fragmenty z wcześniej wydanej publikacji pt. "Making & Using Dried Foods" autorstwa Phylllis Hobson (Storey Publishing, 1994).
Tytuł oryginału: The beginner's guide to dehydrating food : how to preserve all your favorite, vegetables, fruits, meats and herbs.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again