338884
Książka
W koszyku
W oparciu o swoje wieloletnie badania kliniczne dr William Davis przekonuje, że wyeliminowanie z posiłków produktów zawierających pszenicę zapewnia wymierne korzyści zdrowotne. Współczesna pszenica została genetycznie zmodyfikowana tak, aby umożliwić producentom żywności czerpanie ogromnych zysków przy minimalnych nakładach. Autor książki wnikliwie analizuje zarówno przemiany tego zboża, jak i historię spożywania produktów pszenicznych. Powołuje się na przypadki swoich pacjentów, u których dzięki rezygnacji z pszenicy znacząco zmniejszyły się dolegliwości związane m.in. z problemami jelitowymi, chorobami skórnymi i stanami zapalnymi. Według dr Williama Davisa wykluczenie pszenicy sprzyja trwałej utracie wagi, złagodzeniu zespołu metabolicznego i cukrzycy typu 2, a także obniżeniu poziomu cholesterolu oraz poprawie gęstości kości.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Wheat belly: lose the wheat, lose the weight, and find your path back to health
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia w przypisach na stronach [307]-326.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej