Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
tylko na miejscu
(2)
Placówka
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(2)
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
(2)
Autor
Bajerska-Jarzębowska Joanna
(1)
Bakoń Beata
(1)
Bartoszewska Lidia
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Grzymisławski Marian
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Kłęk Stanisław
(1)
Majewska Krystyna
(1)
Matras Przemysław
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Odbiorca
Lekarze
(1)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(1)
Temat
Leczenie żywieniowe
(4)
Żywienie dojelitowe
(4)
Żywienie pozajelitowe
(4)
Dietetyka
(2)
Chorzy
(1)
Jelita
(1)
Leczenie dietą
(1)
Nerki
(1)
Nowotwory
(1)
Odżywianie
(1)
Oko
(1)
Onkologia
(1)
Przemiana materii
(1)
Skóra (anat.)
(1)
Stawy (anat.)
(1)
Tarczyca
(1)
Trzustka
(1)
Układ krążenia
(1)
Wątroba
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywienie sztuczne
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Podręcznik
(2)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych i innych wyższych uczelni realizujących przedmioty z zakresu żywienia, lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów itp.
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. W drugim wydaniu uaktualniono informacje wynikające z rozwoju nauk żywieniowych i studiów akademickich z zakresu dietetyki. Dodano nowe rozdziały: o żywieniu w ekstremalnych warunkach środowiska i w alergiach pokarmowych oraz o technologii potraw dietetycznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Leczenie żywieniowe w onkologii : współczesne podejście / redakcja naukowa Stanisław Kłęk. - Wydanie 1. - Warszawa : PZWL, copyright 2020. - 80 stron : ilustracje (w tym kolorowe) ; 24 cm.
(W Gabinecie Lekarza Specjalisty: onkologia ; 2020/2(4))
Bibliografia na stronach 76-78.
Publikacja przedstawia zagadnienia związane z leczeniem żywieniowym w onkologii. Autorzy omawiają czym jest takie leczenie, jakie występują powikłania i w których chorobach leczenie żywieniowe jest wskazane.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 68849 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie, wykazy aktów prawnych przy niektórych rozdziałach. Indeks.
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe to kompleksowy przewodnik dla osób pracujących z pacjentami wymagającymi leczenia żywieniowego, zawierający specjalistyczną wiedzę z zakresu żywienia klinicznego. W książce poruszane są najważniejsze aspekty leczenia i profesjonalnego pielęgnowania pacjentów poddawanych terapii żywieniowej, zarówno w warunkach opieki stacjonarnej jak i ambulatoryjnej. Przedstawione są również zagadnienia związane z kwestią finansowania, dokumentowania i rozliczania procedur żywieniowych. Wiedza teoretyczna i empiryczna przekazana przez interdyscyplinarny zespół autorów, reprezentujących kilkanaście ośrodków żywieniowych w Polsce, gwarantuje wieloaspektowe i dogłębne spojrzenie na skomplikowany proces leczenia żywieniowego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 76048 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach.
W publikacji specjaliści z obszaru nauk medycznych omawiają szereg ważnych aspektów zdrowia publicznego, szczególnie dotyczących poradnictwa dietetycznego, sposobu i stanu odżywienia populacji oraz prewencji i leczenia żywieniowego przewlekłych chorób niezakaźnych. Ze względu na swój charakter książka jest cennym źródłem informacji i wiedzy nie tylko dla dietetyków i wszystkich osób zawodowo zajmujących się żywieniem czy leczeniem żywieniowym, lecz także dla lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej i specjalistów oraz dla samych pacjentów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej