Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
tylko na miejscu
(2)
Placówka
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(3)
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
(2)
Autor
Bajerska-Jarzębowska Joanna
(1)
Bakoń Beata
(1)
Bartoszewska Lidia
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Bodys-Cupak Iwona
(1)
Czupryna Antoni
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Grzymisławski Marian
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Kłęk Stanisław
(1)
Majewska Krystyna
(1)
Matras Przemysław
(1)
Wilczek-Rużyczka Ewa
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Odbiorca
Lekarze
(1)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(1)
Temat
Leczenie żywieniowe
(4)
Żywienie dojelitowe
(4)
Żywienie pozajelitowe
(4)
Dietetyka
(2)
Choroba Parkinsona - podręcznik
(1)
Choroby psychiczne - leczenie - podręcznik
(1)
Chorzy
(1)
Dziecko chore - podręcznik
(1)
Jelita
(1)
Leczenie dietą
(1)
Nerki
(1)
Nerki - choroby - leczenie - podręcznik
(1)
Nowotwory
(1)
Odżywianie
(1)
Oko
(1)
Onkologia
(1)
Oparzenie - leczenie - podręcznik
(1)
Owrzodzenie goleni - leczenie - podręcznik
(1)
Pielęgniarstwo - metody - podręcznik
(1)
Przemiana materii
(1)
Skóra (anat.)
(1)
Stawy (anat.)
(1)
Stwardnienie zanikowe boczne - podręcznik
(1)
Tarczyca
(1)
Tkanka łączna - choroby - podręcznik
(1)
Trzustka
(1)
Tętnice - choroby - leczenie - podręcznik
(1)
Układ krążenia
(1)
Wątroba
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywienie pozajelitowe - podręcznik
(1)
Żywienie sztuczne
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Podręcznik
(2)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych i innych wyższych uczelni realizujących przedmioty z zakresu żywienia, lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów itp.
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. W drugim wydaniu uaktualniono informacje wynikające z rozwoju nauk żywieniowych i studiów akademickich z zakresu dietetyki. Dodano nowe rozdziały: o żywieniu w ekstremalnych warunkach środowiska i w alergiach pokarmowych oraz o technologii potraw dietetycznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Leczenie żywieniowe w onkologii : współczesne podejście / redakcja naukowa Stanisław Kłęk. - Wydanie 1. - Warszawa : PZWL, copyright 2020. - 80 stron : ilustracje (w tym kolorowe) ; 24 cm.
(W Gabinecie Lekarza Specjalisty: onkologia ; 2020/2(4))
Bibliografia na stronach 76-78.
Publikacja przedstawia zagadnienia związane z leczeniem żywieniowym w onkologii. Autorzy omawiają czym jest takie leczenie, jakie występują powikłania i w których chorobach leczenie żywieniowe jest wskazane.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 68849 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie, wykazy aktów prawnych przy niektórych rozdziałach. Indeks.
Żywienie dojelitowe i pozajelitowe to kompleksowy przewodnik dla osób pracujących z pacjentami wymagającymi leczenia żywieniowego, zawierający specjalistyczną wiedzę z zakresu żywienia klinicznego. W książce poruszane są najważniejsze aspekty leczenia i profesjonalnego pielęgnowania pacjentów poddawanych terapii żywieniowej, zarówno w warunkach opieki stacjonarnej jak i ambulatoryjnej. Przedstawione są również zagadnienia związane z kwestią finansowania, dokumentowania i rozliczania procedur żywieniowych. Wiedza teoretyczna i empiryczna przekazana przez interdyscyplinarny zespół autorów, reprezentujących kilkanaście ośrodków żywieniowych w Polsce, gwarantuje wieloaspektowe i dogłębne spojrzenie na skomplikowany proces leczenia żywieniowego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 76048 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach.
W publikacji specjaliści z obszaru nauk medycznych omawiają szereg ważnych aspektów zdrowia publicznego, szczególnie dotyczących poradnictwa dietetycznego, sposobu i stanu odżywienia populacji oraz prewencji i leczenia żywieniowego przewlekłych chorób niezakaźnych. Ze względu na swój charakter książka jest cennym źródłem informacji i wiedzy nie tylko dla dietetyków i wszystkich osób zawodowo zajmujących się żywieniem czy leczeniem żywieniowym, lecz także dla lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej i specjalistów oraz dla samych pacjentów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej