Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(11)
Forma i typ
Książki
(11)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(14)
wypożyczone
(3)
nieokreślona
(1)
Placówka
W11 (Ciołka 20)
(1)
W32 (Solidarności 90)
(2)
W51 (Bielskiego 3)
(1)
W73 (Żytnia 64)
(1)
W80 (Redutowa 48)
(1)
W91 (Chłodna 11)
(1)
Odolanka (Ordona 12F)
(1)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(10)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(4)
Staroszczyk Hanna
(2)
Kolarzyk Emilia
(1)
Kubińska-Jabcoń Ewa
(1)
Kubiński Wiktor (1949- )
(1)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(1)
Makowiecka-Siudut Anna (1955- )
(1)
Nguyen-Kim Mai Thi (1987- )
(1)
Niekurzak Mariusz
(1)
Obiedziński Mieczysław (technolog żywności)
(1)
Seweryn Michał
(1)
Skoczylas Marek
(1)
Szuwalska Iwona
(1)
Thomas Pat (1959- )
(1)
Witczak Agata
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(11)
Język
polski
(11)
Temat
Żywność
(7)
Chemia
(3)
Substancje dodatkowe do żywności
(3)
Alergia pokarmowa
(2)
Białko
(2)
Kosmetyki
(2)
Lipidy
(2)
Toksyny i antytoksyny
(2)
Witaminy
(2)
Artykuły sanitarne
(1)
Barwniki
(1)
Biochemia - podręcznik akademicki
(1)
Chemia analityczna - stosowanie
(1)
Chemikalia i wyroby chemiczne
(1)
Dietetyczne środki spożywcze
(1)
Fizyka
(1)
Mikrobiologia
(1)
Opakowania
(1)
Przedmioty użytku codziennego
(1)
Substancje niebezpieczne i szkodliwe
(1)
Toksykologia żywności
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Tłuszcze jadalne
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Węglowodany
(1)
Zatrucia pokarmowe
(1)
Związki chemiczne
(1)
Żywność - badanie
(1)
Żywność - chemia
(1)
Żywność - chemia - podręcznik akademicki
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
11 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63658 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 237-[247]. Indeks.
Popularyzatorka chemii zabiera nas w 24-godzinną podróż po fascynującym i wcale nie nudnym świecie chemii. Dowiadujemy się, kiedy jest najlepszy moment na wypicie pierwszej kawy, dlaczego pasta do zębów powinna zawierać fluorki i czemu chaos panujący na naszym biurku jest zgodny z wolą Wszechświata. Poznajemy skład szkła w ekranach naszych smartfonów i zasady rządzące ich bateriami. Autorka zdradza nam też, co zrobić, aby działały one dłużej, i dlaczego czasami eksplodują. Podczas wędrówki po świecie chemii lądujemy też w supermarkecie, gdzie Mai uczy nas, jak bronić się przed trikami marketingowymi, które czyhają na nas nawet na półce z butelkami wody. Wybierzemy się również do działu chemicznego, gdzie dowiemy się na przykład, jak działają dezodoranty i dlaczego w ogóle pot śmierdzi. A wieczorem towarzyszymy autorce w przygotowaniu perfekcyjnego czekoladowego fondanta, a także zgłębiamy temat miłości, wszak i ją można rozpatrywać jako… chemię.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 7 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 54 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65186/I (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 55854 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 9 zm. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1993. - 352, [1] s. : rys. ; 24 cm.
(Przemysł spożywczy)
Bibliogr. - Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 34023 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 34727 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Badanie towarów spożywczych / Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń. - Wydanie I. - Warszawa : PWN, copyright 2018. - 413, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia przy rozdziałach.
Publikacja stanowi przewodnik po ujętych normami metodach badania wybranych towarów spożywczych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66405 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65186/II (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy rozdziałach.
Z tej książki dowiesz się jak usuwać toksyny z naszego organizmu (np. metale ciężkie) w bezpieczny sposób za pomocą naturalnych i sprawdzonych metod i substancji. Idea książki oraz jej założenia mają także na celu chronić zdrowie ludzkie i umożliwić jego odzyskanie nie tylko poprzez uświadomienie, w jakim pożywieniu znajdują się toksyny, oraz to jak toksyny usuwać z organizmu, ale także poprzez to, jak zneutralizować chemię, której nie jesteśmy w stanie uniknąć. Chodzi o doprowadzenie do sytuacji, by nowe toksyny nie przedostawały się do Twojego organizmu. Ponownie możemy wykorzystać wiele naturalnych substancji, które blokują przedostawanie się toksyn do naszego ciała. Jest to o tyle ważne, że po dziś dzień, trudno odnaleźć jednostkę chorobową, która nie byłaby przez liczne badania naukowe łączona z toksynami takimi jak – konserwanty, metale ciężkie czy pestycydy. Ta książka to najlepszy prezent dla Twojego zdrowia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 75585 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Książka stanowi aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 69013 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka, oprócz pełnej listy szkodliwych dla zdrowia substancji, podaje alternatywne, oparte na naturalnych składnikach sposoby i oryginalne receptury, które pozwolą nam na poradzenie sobie z inwazją chemii w nasze życie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 50608 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej