Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(15)
Forma i typ
Książki
(15)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(16)
Placówka
W51 (Bielskiego 3)
(1)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(15)
Autor
Adamczak Marek
(2)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(2)
Biller Elżbieta
(2)
Leszczyński Krzysztof (technologia żywności)
(2)
Reps Arnold
(2)
Adamiec Janusz
(1)
Babuchowski Andrzej (biotechnologia)
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Dłużewska Elżbieta
(1)
Jarczyk Andrzej (1933- )
(1)
Jaworska Danuta (technologia żywności)
(1)
Jędrychowski Lucjan
(1)
Kapusta Franciszek
(1)
Kowal Krystyna
(1)
Kowalewska-Piontas Jadwiga
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Leman Jacek
(1)
Libudzisz Zdzisława (1943- )
(1)
Mitek Marta (1951- )
(1)
Neryng Andrzej
(1)
Plewicki Tomasz
(1)
Salek Anna Teresa
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Staroszczyk Hanna
(1)
Twardowski Tomasz (1949- )
(1)
Wierzbicka Agnieszka
(1)
Wzorek Wiesław
(1)
Zalewski Stanisław (1936-2000)
(1)
Żakowska Zofia
(1)
Żbikowska Anna
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(7)
1990 - 1999
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(15)
Język
polski
(15)
Odbiorca
Biotechnolodzy
(1)
Studenci
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Żywność
(5)
Żywność - technologia - podręcznik akademicki
(5)
Biotechnologia
(2)
Technologia żywności
(2)
Żywność - technologia - narzędzia i maszyny - podręcznik akademicki
(2)
Agrobiznes - Polska - podręcznik
(1)
Agrobiznes - podręcznik
(1)
Agrotechnika
(1)
Aseptyka i antyseptyka - podręcznik akademicki
(1)
Białko
(1)
Chłodnictwo - urządzenia - podręcznik akademicki
(1)
Działalność pozarolnicza na wsi - podręcznik
(1)
Gastronomia
(1)
Gastronomia - urządzenia - podręcznik akademicki
(1)
Jakość produktu
(1)
Kucharstwo
(1)
Kucharstwo - podręcznik akademicki
(1)
Kuchnie mikrofalowe - podręcznik akademicki
(1)
Lipidy
(1)
Mikrobiologia przemysłowa - podręcznik akademicki
(1)
Mięso
(1)
Mleko - technologia - podręcznik akademicki
(1)
Mrożonki - technologia - podręcznik akademicki
(1)
Opakowania
(1)
Pasteryzacja - podręcznik akademicki
(1)
Przemysł rolno-spożywczy - Polska - 2004-2006 r. - podręcznik
(1)
Przemysł rolno-spożywczy - podręcznik
(1)
Przemysł spożywczy
(1)
Surowce roślinne
(1)
Tworzywa sztuczne
(1)
Węglowodany
(1)
Zatrucia pokarmowe - podręcznik akademicki
(1)
Znaki towarowe
(1)
Żywność - konserwacja - podręcznik akademicki
(1)
Żywność - kontrola sanitarna - podręcznik akademicki
(1)
Żywność - mikrobiologia - podręcznik akademicki
(1)
Żywność - technologia - higiena - podręcznik akademicki
(1)
Żywność - technologia - podręcznik
(1)
Gatunek
Podręcznik
(2)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
15 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61815 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61806 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52647 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dla studentów specjalizujących się w biotechnologii żywności, technologii żywności i chemii spożywczej akademii rolniczych, medycznych i politechnik, dla nauczycieli akademickich, a także pracowników przemysłu piwowarskiego, spirytusowego i drożdżowego.
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Oto książka, w której w sposób syntetyczny i kompletny przedstawiono najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, a zwłaszcza otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów, zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi, główne kierunki stosowania biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności, problemy związane z biotechnologią otrzymywania ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 579 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu inwentaryzacji zbiorów.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 40782 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45266 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65186/I (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38304 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 47167 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 41088 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63801 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63520 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m. in.: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemyśle mleczarskim, spirytusowym, owocowo warzywnym i mięsnym ; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi ; stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności ; problemy związane z biotechnologią ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. Podręcznik "Biotechnologia żywności" jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. Wydawnictwo poleca tę książkę także wszystkim Czytelnikom, którzy interesują się zagadnieniami stosowania metod biologicznych w produkcji żywności ; zwolennikom z pewnością pomoże utwierdzić się w swoich poglądach, a sceptykom - być może - zmienić zdanie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 71967 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52285 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej