Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(27)
Forma i typ
Książki
(27)
Poradniki i przewodniki
(11)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(23)
wypożyczone
(7)
tylko na miejscu
(5)
Placówka
W10 (Wolska 75)
(1)
W11 (Ciołka 20)
(1)
W32 (Solidarności 90)
(6)
W51 (Bielskiego 3)
(3)
W80 (Redutowa 48)
(1)
W91 (Chłodna 11)
(3)
BD32 (Twarda 64)
(4)
BD46 (Chłodna 11)
(1)
Odolanka (Ordona 12F)
(1)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(9)
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
(5)
Autor
Ciborowska Helena (1944- )
(2)
Ciborowski Artur
(2)
Gawęcki Jan (1944- )
(2)
Grzymisławski Marian
(2)
Rudnicka Anna (dietetyk)
(2)
Allison Simon P
(1)
Babij Konrad
(1)
Bajerska-Jarzębowska Joanna
(1)
Bednarska Katarzyna (dietetyczka)
(1)
Berger Stanisław (1923- )
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Bodys-Cupak Iwona
(1)
Brzezińska Monika (medycyna)
(1)
Campbell Emily
(1)
Czupryna Antoni
(1)
Dudzińska Magdalena (medycyna)
(1)
Dziak Artur (1933- )
(1)
Frank Jane (1950- )
(1)
Frazier Karen S
(1)
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Janicki Kazimierz (1931-2001)
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Jeszka Jan
(1)
Korta Teresa
(1)
Kossobudzka Margit
(1)
Krawczyński Marian (1934- )
(1)
Kresak Katarzyna
(1)
Krupa Paweł (tłumacz)
(1)
Lenssen Polly
(1)
Lewandowska Agata (dietetyk)
(1)
Lewicki Maciej
(1)
Moskal Wojciech
(1)
Obrzut Magdalena
(1)
Olejniczak Katarzyna (dietetyk)
(1)
Paluszkiewicz Piotr
(1)
Pardyka Justyna
(1)
Piekarczyk Anna (dietetyk)
(1)
Placek Waldemar
(1)
Rewerski Wojciech (1936- )
(1)
Rogulska Anna (dietetyka)
(1)
Samborska Małgorzata
(1)
Schymalla Iwona (1961- )
(1)
Skowron Agnieszka (tłumacz)
(1)
Sobocki Jacek (1973- )
(1)
Sobotka Luboš (1952- )
(1)
Stachowska Ewa (1966- )
(1)
Suskind David L
(1)
Szaciłło Karolina
(1)
Szaciłło Maciej
(1)
Szawłowski Andrzej Wiktor (1949- )
(1)
Szopa Iwona (tłumaczka)
(1)
Słodkowski Maciej
(1)
Słoma-Krześlak Małgorzata
(1)
Wilczek-Rużyczka Ewa
(1)
Zielewska Joanna
(1)
Zogheib Susan
(1)
Łyszkowska Małgorzata (pediatria)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(11)
2010 - 2019
(14)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(13)
Kraj wydania
Polska
(27)
Język
polski
(27)
Odbiorca
Dietetycy
(3)
Chorzy na Hashimoto
(2)
Chorzy z chorobą Parkinsona
(1)
Diabetolodzy
(1)
Lekarze
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Żywienie chorych
(16)
Dietetyka
(6)
Leczenie dietą
(6)
Chorzy
(4)
Leczenie żywieniowe
(4)
Potrawy dietetyczne
(4)
Zdrowe odżywianie
(4)
Choroba Hashimoto
(3)
Jelita
(3)
Odżywianie
(3)
Choroby nerek
(2)
Choroby układu pokarmowego
(2)
Chorzy - żywienie - podręcznik
(2)
Dietetyka - podręcznik
(2)
Dziecko chore
(2)
Nowotwory
(2)
Odżywianie - higiena - podręcznik
(2)
Skóra (anat.)
(2)
Tarczyca
(2)
Zdrowy styl życia
(2)
Zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego (SIBO)
(2)
Żywienie dojelitowe
(2)
Żywienie pozajelitowe
(2)
Żywność
(2)
Ajurweda
(1)
Aktywność fizyczna
(1)
Apiterapia
(1)
Choroba Parkinsona
(1)
Choroba Parkinsona - podręcznik
(1)
Choroby dziecięce
(1)
Choroby psychiczne - leczenie - podręcznik
(1)
Choroby reumatyczne
(1)
Choroby tarczycy
(1)
Chorzy - żywienie
(1)
Chorzy na nowotwory
(1)
Chorzy z chorobą Parkinsona
(1)
Cukrzyca
(1)
Dermatologia
(1)
Dieta antyrakowa
(1)
Dziecko
(1)
Dziecko - żywienie - podręcznik
(1)
Dziecko chore - podręcznik
(1)
Dziecko chore - żywienie - podręcznik
(1)
Dziecko chore na padaczkę
(1)
Farmakoterapia
(1)
Homeopatia
(1)
Insulinooporność
(1)
Leczenie - metody
(1)
Mikrobiom człowieka
(1)
Nauka o żywieniu - podręcznik
(1)
Nerki
(1)
Nerki - choroby - leczenie - podręcznik
(1)
Nieswoiste zapalenia jelit
(1)
Nowotwór
(1)
Odżywianie - fizjologia - podręcznik
(1)
Oko
(1)
Oparzenie - leczenie - podręcznik
(1)
Owrzodzenie goleni - leczenie - podręcznik
(1)
Padaczka
(1)
Pielęgniarstwo - metody - podręcznik
(1)
Przemiana materii
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Stawy (anat.)
(1)
Stawy (anatomia)
(1)
Stwardnienie zanikowe boczne - podręcznik
(1)
Suplementy diety
(1)
Tkanka łączna - choroby - podręcznik
(1)
Trzustka
(1)
Tętnice - choroby - leczenie - podręcznik
(1)
Układ krążenia
(1)
Wątroba
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Żywienie pozajelitowe - podręcznik
(1)
Gatunek
Poradnik
(10)
Przepisy kulinarne
(9)
Podręcznik
(4)
Podręczniki akademickie
(2)
Książka kucharska
(1)
Opracowanie
(1)
Podręczniki
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(11)
Kulinaria
(6)
27 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 645-647. Indeks.
Podręcznik skierowany do słuchaczy Wydziałów Dietetyki Medycznych Studiów Zawodowych, do­stosowany do obowiązującego programu nauczania. Omówiono w nim zagadnienia dotyczące podstaw żywienia człowieka, a także żywienie w różnych jednostkach chorobowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 55747 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka kliniczna / redakcja naukowa Marian Grzymisławski. - Wydanie I. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, copyright 2019. - XIII, [1], 593, [1] strona : ilustracje (kolorowe) ; 24 cm.
Podręcznik stanowi kompendium najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki, leczenia żywieniowego i żywienia klinicznego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 67329 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.616/618 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; normy żywieniowe i planowanie żywienia oraz ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia. Książka jest przeznaczona dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych i innych wyższych uczelni realizujących przedmioty z zakresu żywienia, lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów itp.
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. W drugim wydaniu uaktualniono informacje wynikające z rozwoju nauk żywieniowych i studiów akademickich z zakresu dietetyki. Dodano nowe rozdziały: o żywieniu w ekstremalnych warunkach środowiska i w alergiach pokarmowych oraz o technologii potraw dietetycznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Smaczne potrawy dla diabetyków / Jane Frank ; tłumaczenie Katarzyna Kresak. - Wydanie III. - Warszawa : RM, copyright 2023. - 183, [1] strona ; 24 cm.
Indeksy.
W kontrolowaniu cukrzycy kluczowa jest zbilansowana dieta i zdrowy tryb życia. Wiedza o tym, jak odpowiednio komponować posiłki, jest więc niezbędna, by zachować zdrowie. Jane Frank, wykwalifikowana dietetyczka, porządkuje wiedzę o tej coraz powszechniejszej chorobie i dzieli się swoim doświadczeniem w postępowaniu z cukrzycą typu drugiego, ułatwiając czytelnikom przestrzeganie odpowiedniej diety i wprowadzenie odpowiednich zmian w stylu życia. W książce obok niezbędnej teorii dotyczącej postępowania w cukrzycy zawarto: ponad 100 smacznych przepisów dostosowanych do potrzeb diabetyków, przykładowy plan posiłków na każdy dzień, tabele indeksów glikemicznych, wskazówki ułatwiające planowanie zakupów i menu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Algorytmy żywienia dzieci / redakcja David L. Suskind, Polly Lenssen ; [tłumaczenie z języka angielskiego Konrad Babij, Paweł Krupa]. - Wyd. 1 pol. / red. nauk. Jan Jeszka, Marian Krawczyński. - Wrocław : Elsevier Urban & Partner, cop. 2015. - VIII, [6], 170 s. ; 30 cm.
Dla praktykujących dietetyków, pediatrów oraz wszystkich osób zainteresowanych problematyką żywienia, a także studentów medycyny i kierunków pokrewnych.
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
W książce opisano, jak żywić dziecko, aby zapewnić mu prawidłowy rozwój oraz jakie są jego potrzeby i na czym polegają różnice w żywieniu dzieci w poszczególnych okresach ich rozwoju.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta w chorobach skóry / pod redakcją Waldemara Placka. - Lublin : Wydaw. Czelej, 2015. - VIII, 240 s. : il., fot., rys. ; 24 cm.
Bibliogr. przy rozdz.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 62882 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Leczenie choroby Parkinsona zaczyna się dopiero, gdy już jest mocno widoczna. Trzeba opanować jej postęp i minimalizować straty. Utrzymanie sprawności, samodzielności, snu, spokoju, kontaktu z bliskimi, wymaga ogromnego wysiłku. Neurolog, psychiatra, neurochirurg, fizjoterapeuta, psycholog... Nowoczesne leczenie jest współdziałaniem wielu specjalistów. Takie kompleksowe podejście to konieczność, bo choroba Parkinsona zaburza funkcjonowanie człowieka na wiele różnych sposobów. Ale ta konieczność w polskich warunkach jest niestety rzadkością, luksusem. Dlatego w imieniu pacjentów i ich bliskich pytania specjalistom zadała Iwona Schymalla, dziennikarka od lat zajmująca się zdrowiem, Tak powstał przewodnik po chorobie, której przyczyn medycyna wciąż szuka.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Podręcznik kompleksowo omawia problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej. Obok podstaw fizjologii odżywiania, opisany został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotworów, zasady leczenia żywieniowego u chorych na nowotwory, zapotrzebowanie na poszczególne substancje odżywcze, interakcje żywienia i chemioterapii, problem niedożywienia, a także zaburzenia odżywiania w różnych typach nowotworów. Porusza również zasady profilaktyki w onkologii, żywieniowe czynniki protekcyjne zachorowania na nowotwory, interakcje żywności z lekami i suplementami oraz przedstawia zalecenia dietetyczne dla chorych w trakcie i po leczeniu onkologicznym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ból trawienia / Justyna Pardyka. - Kraków : Wydawnictwo M, © 2022. - 302, [2] strony : ilustracje ; 22 cm.
(Smaki Zdrowia)
(Zdrowe Zdrowie)
Bibliografia, netografia na stronach 300-302.
Choroby przewodu pokarmowego są jednymi z najczęściej diagnozowanych chorób układu pokarmowego. Chorobę refluksową diagnozuje się u ok. 20% populacji osób dorosłych. Zmiana nawyków żywieniowych, określenie produktów, które dobrze tolerujesz, to nie jest trudna droga, choć bywa długa. Lektura tej książki pomoże Ci przejść tę drogę możliwie najszybciej i bezpiecznie. Autorka omawia kolejno najczęstsze schorzenia układu pokarmowego: refluks, zakażenie Helicobacter pylori, wrzody żołądka i dwunastnicy, zapalenie żołądka, zespół jelita drażliwego, SIBO.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 616 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jaką dietę stosować, by zapobiegać chorobom tarczycy i w jak najbardziej naturalny sposób wrócić do zdrowia? Co, prócz diety, może przyspieszyć powrót do równowagi? Karolina i Maciej Szaciłło, eksperci od zdrowego żywienia, postanowili zmierzyć się z problemami tarczycy holistycznie – zarówno przy pomocy ajurwedy, jak i współczesnej dietetyki.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie, leczenie i suplementacja w insulinooporności / Magdalena Obrzut, Małgorzata Słoma-Krześlak. - Wydanie I - 1 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2023. - XII, [2], 165, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia, netografia na stronach 139-159. Indeks.
Zapewnienie interdyscyplinarnej opieki pacjentowi z rozpoznaną insulinoopornością stanowi podstawową profilaktykę cukrzycy typu 2. Istnieje coraz większa potrzeba wprowadzania działań ograniczających rozwój tej choroby i związanych z nią powikłań, a także wczesnego wykrywania zaburzeń gospodarki węglowodanowej. Niniejsza publikacja to kompleksowe kompendium poświęcone insulinooporności. Prezentowane treści stanowią podsumowanie obecnego stanu wiedzy wraz z instrukcją stosowania w codziennej praktyce. Książka – poza zagadnieniem insulinooporności – w sposób przejrzysty przedstawia wskazówki, jak modyfikować zalecenia w przypadku występowania chorób współtowarzyszących, takich jak choroby tarczycy, zespół policystycznych jajników czy niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby, oraz jak postępować w schorzeniach przewodu pokarmowego wymagających stosowania diety łatwo strawnej. Publikacja dedykowana jest lekarzom i dietetykom jako pomoc w codziennej opiece nad pacjentem z rozpoznaną insulinoopornością.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 73978 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Centrum Zdrowia Dziecka Poleca)
Bibliogr. s. 192.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61563 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przewlekła choroba nerek : leczenie dietą / Susan Zogheib ; przekład Małgorzata Samborska. - Wydanie I. - Warszawa : Zwierciadło, 2021. - 223, [1] strona : fotografie ; 22 cm.
Bibliografia, netografia na stronach 199-202. Indeksy.
Jeśli zdiagnozowano u ciebie przewlekłą chorobę nerek, to musisz zacząć stosować szereg ograniczeń dietetycznych. Oznacza to zmianę nawyków żywieniowych – ale twoje posiłki nie muszą być ani skomplikowane ani nudne. Dzięki Susan Zogheib nauczysz się przygotowywać smaczne i zdrowe potrawy, z których skorzystasz ty i twoja rodzina. Przy wszystkich przepisach podano wartości odżywcze, a wiele z propozycji kulinarnych możesz przygotować w 30 minut lub krócej – dostosowując się do twojego napiętego harmonogramu i pomagając bez stresu utrzymać dietę przyjazną dla nerek.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Hashimoto : dieta i styl życia w chorobie / Agata Lewandowska. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2019. - 255, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
(Dietetyk Radzi)
Bibliografia, netografia na stronach 254-[256].
Czym jest choroba Hashimoto? Jak się ją wykrywa i leczy? Czy kondycja naszych jelit ma wpływ na jej przebieg? Jak styl życia oddziałuje na funkcjonowanie tarczycy? Jakie schorzenia mogą towarzyszyć Hashimoto? A przede wszystkim – jak prawidłowo się odżywiać, gdy ma się problemy z tarczycą? Na te i wiele innych pytań odpowiada Agata Lewandowska, dietetyczka z wieloletnim doświadczeniem. W książce znajdziemy porady dotyczące także diet eliminacyjnych i mnóstwo ciekawych przepisów na dania m.in. bez mleka, bez laktozy, bez pszenicy, bez glutenu i pozwalające zredukować masę ciała.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Zdrowe Zdrowie)
Bibliografia, netografia na stronach 283-289.
Ból stawów dotyka niemal każdego. Czasem mija szybko, ale zdarza się również, że jest sygnałem poważnych schorzeń. Kiedy należy się niepokoić? Jakie choroby może zwiastować? Jak można sobie pomóc? Badania naukowe wskazują bardzo korzystny wpływ diety na przebieg leczenia. Autorki podpowiadają, o jakie składniki należy wzbogacić swoją dietę w poszczególnych schorzeniach reumatoidalnych m.in. takich jak RZS, fibromalgia, łuszczyca stawowa. Omawiają rolę suplementacji, a także psychiki w leczeniu tych chorób. Rozprawiają się z mitami na temat żywienia, podają gotowe jadłospisy oraz liczne przepisy, dzięki którym można bezpiecznie i sprawnie wprowadzić ich zalecenia do codziennego menu.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Przewlekła choroba nerek to już choroba cywilizacyjna. Liczba cierpiących na nią osób stale się powiększa. Dla wielu z nich taka diagnoza może być przytłaczająca. Warto jednak pamiętać, że PChN to nie wyrok. Autorka tej książki, dietetyczka z wieloletnim doświadczeniem, przekonuje, że oczyszczanie nerek i utrzymywanie ich funkcjonowania jak najdłużej jest możliwe. Kluczowe jest jednak przestrzeganie diety w chorobach nerek. W książce znajdziesz przegląd wytycznych żywieniowych dla każdego etapu PChN. Jest też sekcja dotycząca kontroli porcji i spożycia kalorii oraz lista popularnych produktów spożywczych z informacjami o wartościach odżywczych. Łatwa dieta dla zdrowia nerek!
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej