Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(18)
Forma i typ
Książki
(17)
Poradniki i przewodniki
(11)
Audiobooki
(1)
Proza
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(36)
wypożyczone
(8)
Placówka
W10 (Wolska 75)
(4)
W11 (Ciołka 20)
(1)
W32 (Solidarności 90)
(8)
W51 (Bielskiego 3)
(4)
W73 (Żytnia 64)
(3)
W80 (Redutowa 48)
(1)
W91 (Chłodna 11)
(3)
W106 (Twarda 64)
(1)
BD25 (Żytnia 64)
(2)
BD32 (Twarda 64)
(11)
BD36 (Redutowa 48)
(1)
BD46 (Chłodna 11)
(1)
Odolanka (Ordona 12F)
(3)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(1)
Autor
Dywan Agnieszka
(2)
Gaudry François-Régis (1975- )
(2)
Łapiński Paweł (tłumacz)
(2)
Barowicz Tadeusz (1945- )
(1)
Brandon Sofia
(1)
Brunetti Ilaria
(1)
Chojnowska Ilona (1982- )
(1)
Czerwińska-Rydel Anna (1973- )
(1)
Dushar Marianna
(1)
Fiszer Katarzyna (fotografia)
(1)
Grzebyk Magda
(1)
Głowacka Karolina (dziennikarka)
(1)
Jakubiuk Joanna
(1)
Janczarek Piotr
(1)
Kersh Nidal (1983- )
(1)
Kopiec Karolina
(1)
Kotyńska Katarzyna (1973- )
(1)
Kucharska Aleksandra (historia)
(1)
Lasocka Zofia
(1)
Lil'o Ìgor (1971- )
(1)
Majka Jędrzej
(1)
Makarowska Magdalena
(1)
Mańko Mykoła (1974- )
(1)
Musiałowska Dominika
(1)
Pierini Alessandra (1966- )
(1)
Płaczek Paweł
(1)
Solier Stéphane
(1)
Sowa Robert
(1)
Tarnowska Beata (1964- )
(1)
Weibull Lennart (1946- )
(1)
Weksej Aleksandra
(1)
Wierzba Paulina
(1)
Wojciechowska Ewa (tłumacz)
(1)
Wrońska Barbara (tłumacz)
(1)
Zmaczyńska Natalia
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(11)
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(15)
Kraj wydania
Polska
(18)
Język
polski
(18)
Odbiorca
6-8 lat
(2)
9-13 lat
(2)
Dzieci
(2)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(2)
Temat
Kuchnia regionalna
(16)
Kultura stołu
(3)
Produkt regionalny
(3)
Dziedzictwo kulinarne
(2)
Gastronomia
(2)
Kuchnia polska
(2)
Zabytki kultury
(2)
Zwyczaje żywieniowe
(2)
Agroturystyka
(1)
Brandon, Sofia
(1)
Dieta fleksitariańska
(1)
Dietetyka
(1)
Glikemia
(1)
Insulinooporność
(1)
Kawiarnie i cukiernie
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia francuska
(1)
Kuchnia kresowa
(1)
Kuchnia ukraińska
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Kulinaria
(1)
Podróże
(1)
Potrawy
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Przyroda
(1)
Rodzina
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Usługi turystyczne
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Zespoły historyczne miast
(1)
Ziemniaki
(1)
Temat: czas
1801-1900
(2)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-
(1)
1901-
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(3)
Lwów (Ukraina, obw. lwowski)
(2)
Francja
(1)
Gdańsk (woj. pomorskie ; okolice)
(1)
Gospodarstwo domowe
(1)
Islandia
(1)
Jerozolima (Izrael)
(1)
Liechtenstein
(1)
Norwegia
(1)
Warszawa
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Włochy
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(13)
Książka kucharska
(5)
Publikacja bogato ilustrowana
(5)
Przewodnik tematyczny
(3)
Książki kucharskie
(2)
Poradnik
(2)
Audiobooki
(1)
Dokumenty dźwiękowe
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Opracowanie
(1)
Przewodnik historyczny
(1)
Przewodnik turystyczny
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(12)
Historia
(5)
Podróże i turystyka
(3)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
18 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Polska kuchnia regionalna / [tekst Beata Tarnowska]. - Warszawa : Dom Wydawniczy PWN, 2015. - 159, [1] s. : il. kolor. ; 24 cm.
Hasło UKD: Książki kucharskie
Indeks.
W książce zamieszczono przepisy charakterystyczne dla siedmiu polskich regionów kulinarnych. Dzięki nim, niezależnie od miejsca zamieszkania, każdy będzie mógł poczuć w domu ulubione smaki wybranej kuchni regionalnej. Dania są bardzo zróżnicowane: od zupełnie prostych i łatwych do przyrządzenia, aż po bardziej wykwintne, które potrafią zaspokoić nawet najbardziej wyszukane podniebienia - każdy znajdzie coś dla siebie. Poszczególne rozdziały są opatrzone obszernym wstępem, pokazującym tło historyczne i kulturowe oraz przybliżającym specyfikę danego regionu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Współczesna kuchnia dawnych Kresów / Mykoła Mańko ; zdjęcia Jędrzej Majka. - Kraków : Wydawnictwo AA, copyright 2022. - 207, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Kresy to nie tylko historia, legenda, nostalgia. Kresy to także kuchnia kusząca, pachnąca, pełna niezwykłych aromatów i oryginalnych smaków. Od Wilna do Bakczysaraju rozciąga się wielki obszar kulinarnej swojskości i egzotyki. Pełno tu dań dobrze nam znanych, które jednak, przygotowane według tradycyjnych receptur, odkrywają przed nami nieznane dotąd smakowe wrażenia. Ale są także dania mniej lub zupełnie nam nieznane, czerpiące pełnymi garściami z kuchni wielu ludów, narodów i kultur, których mieszanka stanowiła o niepowtarzalnej specyfice Kresów. Ta książka to niezwykle smakowita podróż po Kresach, które w tym ujęciu ponownie zachwycają nas i zaskakują zderzeniem tradycji i nowoczesności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Polskie kuchnie regionalne / Tadeusz Barowicz. - Warszawa : KDC - Klub dla Ciebie, copyright 2007. - 192 strony ; 22 cm.
Indeks.
W książce omówione są specjały każdego regionu, a także zwyczaje związane z daną potrawą. Przedstawione są przepisy kuchni śląskiej, góralskiej, wielkopolskiej, kaszubskiej, podlaskiej, Warmii i Mazur, kresowej, małopolskiej, mazowieckiej i kujawskiej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Edipresse Książki)
Indeks.
Niedoceniony, a niezastąpiony. Smaczny, zdrowy, przygotowywany na wszelkie możliwe sposoby. Ziemniak. Historia, odmiany, wyjątkowe połączenia i ponad 60 słonych i słodkich przepisów Podlasianki, która mówi o sobie: jestem aktywistką kulinarną. A o ziemniakach wie wszystko.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Cztery pory roku/ Robert Sowa. - Warszawa : Edipresse Kolekcje, © 2014. - 253, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 28 cm.
Książka zawiera esencję przepisów trzyletniej współpracy Roberta Sowy z dwutygodnikiem „Party”. To wielokrotnie sprawdzone potrawy – apetyczne zupy i przystawki, łatwe i szybkie potrawy z ryb, mięsne i wegetariańskie dania główne oraz bogaty zestaw pysznych dodatków. Proste przepisy wraz z kolorowymi zdjęciami pozwalają na odtworzenie w domowej kuchni autentycznych polskich smaków i gwarantują sukces.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Audiobook
CD
W koszyku
Co jedzą ludzie? / Paulina Wierzba. - [Piaseczno] : Wydawnictwo Storybox.pl, [2021]. - 1 płyta CD (1 godz. 15 min) : digital, stereo. ; 12 cm.
(Audiobook)
AUDIOBOOK. Nagranie w formacie MP3. Książka poświęcona kulinarnym podróżom. Dowiemy się z niej, co jedzą ludzie, a jedzą w zasadzie wszystko. Znajdziemy tu opis bardzo nietypowych, najdziwniejszych przysmaków, które oburzają, przerażają, nie mieszczą się po prostu w głowie, których sława, a raczej „niesława”, przekroczyła wszystkie granice. Autorka przedstawia różnorodność kultur i zwyczajów nie tylko poprzez opisy wyszukanych dań - prezentuje też krótki poradnik savoir-vivre pozwalający poznać zasady zachowania przy stole w różnych kulturach. Opis każdej potrawy kończy się słowami „smacznego” lub „na zdrowie” w języku kraju, z którego pochodzi opisywana potrawa.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A (1 egz.)
Książka
W koszyku
Warszawa da się zjeść / Paweł Płaczek ; zdjęcia potraw Paweł Płaczek ; ilustracje Warszawy Karolina Kopiec. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Skarpa Warszawska, copyright 2021. - 237, [3] strony : ilustracje ; 25 cm.
Od pyz sprzedawanych w słoikach na kultowym Bazarze Różyckiego po słodką „Zygmuntówkę”. Od anchois sprowadzonego przez królową Marię Gonzagę de Nevers po zupę pho, która przyjechała do nas wraz z Wietnamczykami. Od powstańczej „plujki” po krem z białych warzyw a la Magda Gessler. Przez 900 lat od założenia miasta stołeczna kuchnia ulegała różnym wpływom. Dzisiaj znajdziemy w niej i wspomnienia po żydowskiej dzielnicy, i kilka dań, które przywędrowały tu wprost z Paryża wraz z królewskimi kucharzami, i nawet spuściznę po czasach rosyjskiego zaboru. Wszystko to tworzy zaskakująco eklektyczny, ale i wyjątkowo smakowity misz masz. Autor prezentuje 52 przepisy na dania związane z tym miastem i 52 historie, które sprawią, że waszym marzeniem stanie się jedno: wsiąść do pociągu byle jakiego i zasiąść przy stole w warszawskiej restauracji. Albo też stworzyć „małą Warszawę” u siebie w kuchni.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 7 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Cudne manowce : wszystko, co w Polsce najlepsze / Magda Grzebyk. - Warszawa : Edipresse-Kolekcje, copyright 2019. - 223, [1] strona : fotografie ; 25 cm.
(Książki / Edipresse)
Książka o miejscach, do których warto uciec w weekend, żeby zapomnieć o morderczym tempie. Dobrze się wyspać, pięknie wstać i zjeść śniadanie przygotowane z lokalnych i naturalnych składników. Do tego regionalne przepisy przypominające o naszym kulinarnym dziedzictwie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 338.48 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka sławi zalety kuchni śródziemnomorskiej, a zarazem wspomnienia z podróży. Autorka nie opisuje zwiedzanych zabytków, ale swoje refleksje przeplata przepisami kulinarnymi. Z każdej z regionalnych potraw Azji i środkowej Europy wybiera te dania, które przynoszą organizmowi najwięcej pożytku i nie obciążają go. Lekka, pełna ciekawostek lektura dla miłośników podróży i kuchni.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują niezrównaną hojność regionu. Nidal Kersh przedstawia także intrygujące tło historyczne i kulturowe, tworząc w ten sposób bogaty kontekst pozwalający lepiej zrozumieć kulturę kulinarną Jerozolimy.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Pełna ciekawostek książka o podróży przez 4 kraje - Polskę, Norwegię, Islandię i Liechtenstein. Czytając ją, dołączasz do wyprawy Stefana, Alexa, Elin, Nory i Kacpra.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. II (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jak przyrządzić ryżowe kąski albo pieczone młode kurczęta w sosie agrestowym? Skąd w kuchni gdańskiej wzięły się lody z ananasa? To tylko kilka przykładów dań z XIX-wiecznej książki kucharskiej, które teraz można samemu odtworzyć w domowym zaciszu i przekonać się, że dawna gdańska kuchnia jest ciekawa, wyjątkowa i smaczna.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Ponad 100 przepisów uzupełnionych anegdotami o dawnym i współczesnym Lwowie. Marianna Dushar – rodowita lwowianka i znawczyni lokalnych tradycji kulinarnych – zabiera nas w podróż po Galicji, gdzie mieszają się smaki kuchni polskiej i ukraińskiej, a swoistej pikanterii dodają im wpływy żydowskie, austriackie, huculskie, a nawet włoskie, greckie i bliskowschodnie. Wyjątkowe przepisy zawarte w tej książce przeniosą cię do Lwowa – miasta, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością. Dowiesz się, jak smakuje konfitura z fiołków, kiszone cytryny i sałatka starolwowska. Skosztujesz huculskiej warii i przekonasz się, że ormiańska zupa „parzybroda” naprawdę jest tak pyszna, że nie sposób czekać, aż ostygnie.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 476-[479]. Indeks.
Wielu z nas marzy o egzotycznych podróżach. A co, jeśli okaże się, że możemy je odbyć bez wychodzenia z domu, próbując egzotycznych potraw w ich zdrowych wersjach? Zupa kokosowa, kimchi, falafele, panna cotta, musaka czy paella – wszystko to brzmi intrygująco i… pysznie. Niezależnie od tego, czy mieliśmy okazję spróbować tych potraw w krajach, z których się wywodzą, czy tylko o nich słyszeliśmy, dzięki tej książce możemy je wyczarować we własnej kuchni. Znana dietetyczka Magdalena Makarowska zadbała o to, by te kulinarne podróże pozostawiły w nas niezapomniane wrażenia, a Dominika Musiałowska, założycielka fundacji Insulinooporność – Zdrowa Dieta i Zdrowe Życie, przygotowała zestaw praktycznych porad dla podróżujących, w tym informacje o korzystnych dla zdrowia produktach spożywczych dostępnych w poszczególnych miejscach na świecie. Każdy, kto lubi podróże czy kogo intrygują smaki i aromaty potraw przyrządzanych w odległych krajach, znajdzie tutaj coś dla siebie. W tej wyjątkowej książce zamieszczono kilkadziesiąt przepisów na pyszne dania z różnych kultur, przy czym receptury dostosowano do potrzeb osób przestrzegających diety z niskim IG. Dodano także informacje o przyprawach charakterystycznych dla kuchni poszczególnych krajów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Smaki Lwowa : kulinarna biografia miasta / Piotr Janczarek. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Wydawnictwo Lira, 2023. - 349, [3] strony : ilustracje ; 22 cm
Bibliografia na stronie 349. Indeks.
Co w dawnym Lwowie znaczyło: „iść do pana Edzia”? Dlaczego pijąc wiśniówkę, trzeba uważać na tramwaj? Jak upito czerwonego hrabiego? Co to jest żydowska penicylina? Gdyby ogłoszono konkurs na kulinarną stolicę Europy Środkowej, Lwów z powodzeniem mógłby ubiegać się o to miano. Książka opowiada o dawnym i współczesnym Lwowie, widzianym zza restauracyjnych i kawiarnianych stolików, a jednocześnie stanowi doskonały „spacerownik kulinarny”. To miasto jest jak wielki, buchający kocioł, z którego wydobywają się wciąż nowe smaki, idee, pomysły, lecz nie zapomina ono przy tym o tradycji. Do paleniska dorzucają szefowie kuchni, restauratorzy, ale także liczni aktywiści, badacze tradycji kulinarnych, eksperci i dziennikarze. Swoimi autorskimi przepisami podzielili się z nami szefowie kuchni najlepszych lwowskich restauracji oraz Pani Stefa – największy autorytet kulinarny w tym mieście. Piotr Janczarek kreśli pasjonującą biografię Lwowa – biografię pełną różnorodnych smaków i smaczków.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W kotle smaków / Karolina Głowacka. - Warszawa : Agencja Wydawniczo-Reklamowa Skarpa Warszawska, copyright 2018. - 237, [2] strony : ilustracje ; 25 cm.
(Echa dawnej Warszawy ; 8)
Bibliografia na stronach 235-237.
Opowieść o dawnej Warszawie, pokazująca jej różnorodność i przepych przez pryzmat odmiennych smaków i zapachów, które się tu wzajemnie przenikały. W stolicy, jak w tyglu smaków, mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata. Nie sposób również opowiedzieć o historii kulinarnej miasta, nie wspominając o znanych sklepach, targowiskach, halach targowych, które od wieków zaopatrywały mieszkańców w podstawowe artykuły spożywcze. Dopełnieniem książki jest wędrówka szlakiem niektórych kultowych lokali gastronomicznych, które zapisały się w historii Warszawy. A dla każdego, kto sam lubi gotować, prawdziwą gratką będzie 100 przepisów na przysmaki kojarzące się z dawną Warszawą.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 39 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65948 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 426-427. Indeksy.
Vademecum kuchni francuskiej. Znajdziesz tu wszytko, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji. Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana, kto mieszka w serze casgiu merzu, czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji, ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu, jakie cukierki kupił w Galii Asterix, ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze? Na te pytania i wiele innych znajdziesz odpowiedź w tej książce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 2.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronie 462. Indeksy.
Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej. Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej. Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy. Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej