Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(14)
Forma i typ
Książki
(14)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(12)
tylko na miejscu
(4)
Placówka
W32 (Solidarności 90)
(3)
W80 (Redutowa 48)
(1)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(8)
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
(3)
III Czytelnia Naukowa Cymelia (Solidarności 90)
(1)
Autor
Dumanowski Jarosław (1967- )
(2)
Jeżewska-Zychowicz Marzena
(2)
Bertrandt Jerzy (1952- )
(1)
Chymkowski Roman (1977- )
(1)
Czerniecki Stanisław
(1)
Domański Henryk (1952- )
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Jarecka Urszula
(1)
Jaroszuk Anna
(1)
Kabengele Agata
(1)
Karpiński Zbigniew (socjologia)
(1)
Kotecka Julita (1991- )
(1)
Krasoń Marcin
(1)
Lis Hanna
(1)
Lis Paweł
(1)
Lubomirski Stanisław (1931- )
(1)
Mizera Justyna
(1)
Mizera Krzysztof (sport)
(1)
Modrzyk Ariel (1985- )
(1)
Mostek Małgorzata
(1)
Pilska Magdalena
(1)
Przybysz Dariusz
(1)
Próba Maciej
(1)
Ratajczak Magdalena (1988- )
(1)
Remisiewicz Łukasz
(1)
Roszkowski Wojciech
(1)
Spychaj Magdalena
(1)
Straczuk Justyna
(1)
Szczypczyńska Anna
(1)
Truściński Łukasz
(1)
Wawrzyniak Zofia (sport)
(1)
Wieczorkiewicz Anna (1962- )
(1)
Wilson Bee
(1)
Witkowska Magda
(1)
Wąsowski Janusz
(1)
Zasada Edwin
(1)
Ziółkowska Beata (1967- )
(1)
Żelazo Aleksandra
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(6)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(14)
Język
polski
(14)
Temat
Odżywianie
(5)
Kultura stołu
(4)
Obyczaje
(4)
Odżywianie - psychologia
(4)
Odżywianie - kultura
(3)
Anorektyczki i anorektycy - psychologia
(2)
Bulimiczki i bulimicy - psychologia
(2)
Odżywianie - socjologia
(2)
Życie codzienne
(2)
Żywność - higiena
(2)
Anoreksja - leczenie - metody
(1)
Anoreksja - zapobieganie - metody
(1)
Biegi
(1)
Bulimia - leczenie - metody
(1)
Bulimia - zapobieganie - metody
(1)
Ciało ludzkie
(1)
Dietetyka
(1)
Dziecko - rozwój psychofizyczny - zaburzenia
(1)
Jakość życia - a choroby
(1)
Jan III Sobieski (król Polski ; 1629-1696)
(1)
Książki kucharskie - 17 w.
(1)
Kucharstwo - historia - 17 w.
(1)
Kuchnia polska - historia - 1695-1696 r.
(1)
Kuchnia polska - historia - 17 w.
(1)
Kuchnia słowiańska - historia - 7-10 w.
(1)
Kultura materialna - historia - Słowianie - 7-10 w.
(1)
Kultura stołu - historia - Polska - 1695-1696 r.
(1)
Młodzież - rozwój psychofizyczny - zaburzenia
(1)
Nauka o żywieniu
(1)
Normy żywienia
(1)
Obraz własnego ciała
(1)
Odżywianie - a kultura
(1)
Odżywianie - higiena
(1)
Odżywianie - kultura - Polska - 1695-1696 r.
(1)
Odżywianie - kultura - Polska - 17 w.
(1)
Odżywianie - kultura - Słowianie - 7-10 w.
(1)
Odżywianie - zaburzenia - geneza
(1)
Osobowość - a choroby
(1)
Otyłość - psychologia
(1)
Poczucie własnej wartości
(1)
Przedmioty użytku codziennego - Słowianie - 7-10 w.
(1)
Przepisy kulinarne - Polska - 17 w.
(1)
Psychologia ciała
(1)
Regulacja masy ciała
(1)
Samoakceptacja
(1)
Socjologia ciała
(1)
Sportowcy
(1)
Stretching
(1)
Słowianie - etnografia - 7-10 w.
(1)
Wychowanie w rodzinie - błędy
(1)
Zatrucia pokarmowe - zapobieganie
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Życie codzienne - Słowianie - 7-10 w.
(1)
Żywienie sportowców
(1)
Żywność
(1)
Żywność - a choroby cywilizacyjne
(1)
Żywność - higiena - prawo - Polska
(1)
Żywność - higiena - prawo wspólnotowe europejskie
(1)
Temat: czas
2001-0
(2)
Gatunek
Poradnik
(1)
Poradniki
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kultura fizyczna i sport
(2)
Kulinaria
(1)
14 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61800 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tak dziś jemy : biografia jedzenia / Bee Wilson ; tłumaczenie Magda Witkowska. - Wydanie I. - Kraków : Wydawnictwo SQN, 2020. - 487, [2] strony : ilustracje ; 22 cm.
Bibliografia na stronach 462-[474].
Pasjonujący reportaż o znikającej godzinie lunchu, sproszkowanych zamiennikach jedzenia, braku czasu na gotowanie oraz rosnącej popularności weganizmu i Uber Eats. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak rewolucja żywieniowa wpływa na nasze zdrowie, relacje z ludźmi i otaczający na świat – ta książka jest dla Ciebie.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 612 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 612 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45345 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52648 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63421 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 58216/V (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Praca z zakresu socjologii życia codziennego i socjologii jedzenia. Autor zajmuje się zarówno teorią marnotrawstwa żywności, jak i omówieniem badań empirycznych z lat 2010-2015. Analiza obejmuje między innymi wywiady na temat szkolnych akcji żywnościowych, obserwacje uczestniczące jawne i niejawne (banki żywności, śmietniki pod supermarketami) oraz badania praktyk wyrzucania śmieci w mieszkaniach studenckich.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa Cymelia (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Cim.67771 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 796 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.39 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.39 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54594 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Regulacja masy ciała w sporcie / Justyna Mizera, Krzysztof Mizera. - Łódź : Galaktyka, 2023. - 243 strony : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 223-231. Indeks.
Książka przeznaczona jest dla sportowców, trenerów, fizjoterapeutów i dietetyków. Autorzy prezentują różne warianty żywieniowe, techniki oraz mechanizmy fizjologiczne służące regulacji masy ciała z podziałem na przybieranie lub redukcję masy w krótszym lub dłuższym okresie. Ponadto opisują metody i zabiegi stosowane przez sportowców, a także wyjaśniają ich fizjologiczne podstawy wpływu na organizm. Autorzy zwrócili również uwagę na konsekwencje niewłaściwych praktyk stosowanych przez licznych zawodników – zwłaszcza tych wykorzystywanych przy tzw. uderzeniowym robieniu wagi, co oznacza redukcję nawet kilkunastu kilogramów w ciągu kilku dni. Książka ma charakter praktyczny – to zbiór informacji oraz skutecznych wskazówek i konkretnych planów żywieniowych służących uzyskaniu zakładanej masy ciała.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 74824 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej