Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Proza
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(8)
wypożyczone
(6)
Placówka
W10 (Wolska 75)
(2)
W11 (Ciołka 20)
(1)
W32 (Solidarności 90)
(1)
W51 (Bielskiego 3)
(1)
BD25 (Żytnia 64)
(1)
BD32 (Twarda 64)
(1)
Odolanka (Ordona 12F)
(3)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(4)
Autor
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(1)
Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Karoń Małgorzata (1983- )
(1)
Kolarzyk Emilia
(1)
Seweryn Michał
(1)
Siemienski Martin
(1)
Siemieński Christopher (1983- )
(1)
Siemieński Christopher (1983- ). Inspektor Parma (pol.)
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Skoczylas Marek
(1)
Sypnik-Pogorzelska Ewa
(1)
Witczak Agata
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(4)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura kanadyjska
(1)
Temat
Substancje dodatkowe do żywności
(6)
Żywność
(4)
Alergia pokarmowa
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Etykieta (poligrafia)
(1)
Konserwanty
(1)
Opakowania
(1)
Parma (postać fikcyjna)
(1)
Parma i Partnerzy
(1)
Potrawy
(1)
Prywatni detektywi
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Spisek
(1)
Substancje niebezpieczne i szkodliwe
(1)
Toksykologia żywności
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Zatrucia pokarmowe
(1)
Znakowanie żywności
(1)
Związki chemiczne
(1)
Świnia domowa
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Opracowanie
(2)
Kryminał
(1)
Poradnik
(1)
Powieść
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(3)
Chemia
(2)
Kulinaria
(1)
6 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63658 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 315-350.
Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu chorób układu krążenia i trawiennego, alergii i stanów zapalnych. Z książki dowiesz się jakie choroby wywołuje Cola Light i aspartam. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci. Książka zawiera też szczegółową listę chemicznych dodatków, wraz z produktami i skutkami dla organizmu. Od teraz będziesz wiedział jak uniknąć chemii w jedzeniu.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 66 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy rozdziałach.
Z tej książki dowiesz się jak usuwać toksyny z naszego organizmu (np. metale ciężkie) w bezpieczny sposób za pomocą naturalnych i sprawdzonych metod i substancji. Idea książki oraz jej założenia mają także na celu chronić zdrowie ludzkie i umożliwić jego odzyskanie nie tylko poprzez uświadomienie, w jakim pożywieniu znajdują się toksyny, oraz to jak toksyny usuwać z organizmu, ale także poprzez to, jak zneutralizować chemię, której nie jesteśmy w stanie uniknąć. Chodzi o doprowadzenie do sytuacji, by nowe toksyny nie przedostawały się do Twojego organizmu. Ponownie możemy wykorzystać wiele naturalnych substancji, które blokują przedostawanie się toksyn do naszego ciała. Jest to o tyle ważne, że po dziś dzień, trudno odnaleźć jednostkę chorobową, która nie byłaby przez liczne badania naukowe łączona z toksynami takimi jak – konserwanty, metale ciężkie czy pestycydy. Ta książka to najlepszy prezent dla Twojego zdrowia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 75585 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Książka stanowi aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 69013 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 126-[127].
Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także – a może przede wszystkim – informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in., jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład, jakie substancje odżywcze zawiera, czy ma dużo soli lub cukru. Informacje te są szczególnie ważne dla osób, które cierpią na różnego rodzaju schorzenia, np. na cukrzycę, nadciśnienie, alergie czy zespół jelita drażliwego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 6 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 75856 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Latawiec)
(Inspektor Parma / Christopher Siemieński ; t. 1)
Pierwsza część cyklu. Przy Boczkowej 23 działa biuro detektywistyczne Parma i Wspólnicy, w którym urzędują inspektor Parma i jej wierny pomocnik Szperek. Jak się wkrótce okaże, brzuchata świnka w turkusowym trenczu oraz szczur o gładkim, błyszczącym futerku i z wyjątkowym węchem będą mieli raciczki i łapki pełne roboty. Najpierw mieszkańcom miasteczka zagraża podejrzana substancja, potem prezeska Szybkiej Łatwej Szamy zastyga w odrętwieniu. A to nie koniec dramatycznych wydarzeń. Jaką rolę w tej historii odgrywa demoniczny doktor Truj i jakimi motywami kierują się przestępcy?Dzięki inspektor Parmie i jej pomocnikowi dowiemy się, co to takiego sztuczne barwniki i aromaty, konserwanty, spulchniacze pieczywa oraz dlaczego jedzenie czasami tylko przypomina jedzenie…
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. II (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. II (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. II (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej