Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
W32 (Solidarności 90)
(1)
W73 (Żytnia 64)
(1)
BD46 (Chłodna 11)
(1)
Odolanka (Ordona 12F)
(1)
Autor
Goreń Michał
(3)
Fuhrman Joel
(2)
Gameau Damon
(1)
Kucharczyk Jolanta
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Cukier
(1)
Dziecko
(1)
Wychowanie w rodzinie
(1)
Żywność prozdrowotna
(1)
Gatunek
Poradniki
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Zdrowe dzieciaki / Joel Fuhrman ; [przekł. z ang. Michał Goreń]. - Warszawa : Varsovia, cop. 2013. - 271, [1] s. : il. ; 23 m.
Hasło UKD: Odżywianie dzieci Kucharstwo
Indeks.
Poradnik żywieniowy dla rodziców dbających o prawidłowy rozwój swoich dzieci.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Hasło UKD: Psychologia dziecka-poradnik Wychowanie w rodzinie-poradnik
Przystępnie napisany poradnik, jak wychowywać dziecko.
Autorka uświadamia rodzicom, że wiedza najlepiej, jak wychowywać swoje dziecko, bo najlepiej je znają. Jak sama pisze, celem książki jest pozbawienie rodziców wątpliwości i lęków, które towarzyszą rodzicom nierzadko przez długie lata, uświadomienie, że nikt nie może zastąpić rodziców, a ich praca ma bezcenną wartość.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 159.9 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zdrowe dzieciaki / Joel Fuhrman ; [przekład Michał Goreń]. - Wyd. 3. - Warszawa : Wydawnictwo Varsovia, cop. 2016. - 271, [1] s. : il. ; 23 m.
Indeks.
Poradnik żywieniowy dla rodziców dbających o prawidłowy rozwój swoich dzieci.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 234. Indeks.
Relacja z eksperymentu, w której autor rzuca światło na podstępy, jakimi posługuje się przemysł spożywczy, wytwarzając, a następnie sprzedając nam swoje wyroby. Ujawnia, że branża współpracuje ze sobą i jest bardzo zdeterminowana, by utrzymać status quo, czyli nie dopuścić do zmniejszenia konsumpcji cukru na świecie, mimo że dolegliwości wynikające z jego nadmiernego spożycia zbierają coraz obfitsze żniwo. Ponadto udziela szeregu wyrozumiałych rad dla tych, którzy chcą zerwać ze słodkim nałogiem. Wskazuje produkty żywnościowe, których warto unikać, wyjaśnia, jak robić zakupy i czytać etykiety, a także radzi, jak przyrządzać zdrowe dania wolne od cukru.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej