360277
Book
In basket
Tradycje kulinarne Korei / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - Warszawa : Hanami, 2015. - 303 strony : ilustracje ; 24 cm.
"Tradycje kulinarne Korei" to nie tylko przewodnik po składnikach, sposobach przygotowywania dań i potrawach, to również książka ukazująca rolę oraz znaczenie kuchni na Półwyspie Koreańskim. Między kartkami pierwszych rękopisów z recepturami, wśród talerzy z ofiarami składanymi przodkom i bogom w ofierze, w bajkach oraz legendach kryje się bowiem historia kultury opowiedziana poprzez jedzenie. Uzupełnieniem książki jest zestaw przepisów na popularne koreańskie dania.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronach 290-294. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again