360021
Book
In basket
Autor, opierając się m.in. na własnych doświadczeniach walki z uzależnieniem od cukru, a także badaniach naukowych i pracy z podopiecznymi, wyjaśnia: czym jest jedzenie emocjonalne i jaki jest związek cukru z emocjami, jak przeciwdziałać napadom objadania się, co zrobić, by tłumić zachcianki na słodycze, jakie są wady i zalety różnych diet (np. keto, wysokobiałkowa, post przerywany), jak przygotowywać posiłki, by były zdrowsze lub przynosiły mniej negatywnych konsekwencji zdrowotnych, jak trenować, by spalać nadwyżki kaloryczne. Nie twierdzi on, że cukier trzeba całkowicie wyeliminować z życia. To niemożliwe i niepotrzebne! Sztuka polega na tym, by zrozumieć, dlaczego z niego korzystamy, i umieć go ograniczyć lub mądrze zastąpić. Bo jak smutno byłoby już nigdy nie móc sięgnąć po kawałek czekolady.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
All copies are currently on loan: sygn. 613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 261-[275].
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again