360021
Książka
W koszyku
Autor, opierając się m.in. na własnych doświadczeniach walki z uzależnieniem od cukru, a także badaniach naukowych i pracy z podopiecznymi, wyjaśnia: czym jest jedzenie emocjonalne i jaki jest związek cukru z emocjami, jak przeciwdziałać napadom objadania się, co zrobić, by tłumić zachcianki na słodycze, jakie są wady i zalety różnych diet (np. keto, wysokobiałkowa, post przerywany), jak przygotowywać posiłki, by były zdrowsze lub przynosiły mniej negatywnych konsekwencji zdrowotnych, jak trenować, by spalać nadwyżki kaloryczne. Nie twierdzi on, że cukier trzeba całkowicie wyeliminować z życia. To niemożliwe i niepotrzebne! Sztuka polega na tym, by zrozumieć, dlaczego z niego korzystamy, i umieć go ograniczyć lub mądrze zastąpić. Bo jak smutno byłoby już nigdy nie móc sięgnąć po kawałek czekolady.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 261-[275].
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej