360320
Book
In basket
Tradycje polskiego stołu / Barbara Ogrodowska. - Warszawa : Muza, 2010. - 355, [3] strony : ilustracje, 21 cm.
(Ocalić od Zapomnienia / Muza)
Pożywienie jest ważną sferą kultury i obyczaju. Obyczaje i kultura stołu są znakiem regionalnej i narodowej odrębności. Czytelnik znajdzie w książce przykłady charakterystycznych potraw polskich, zarówno z najskromniejszej kuchni ubogich, jak i wykwintnej i obfitej kuchni wyższych stanów. Autorka opowiada o najważniejszych polskich produktach spożywczych, uchyla drzwi do tradycyjnej komory, spiżarni, domowej piwniczki i apteczki.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu
All copies are currently unavailable: sygn. 39
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Copies are only available in the library: sygn. Podr.39 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 350-351. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again