360320
Książka
W koszyku
Tradycje polskiego stołu / Barbara Ogrodowska. - Warszawa : Muza, 2010. - 355, [3] strony : ilustracje, 21 cm.
(Ocalić od Zapomnienia / Muza)
Pożywienie jest ważną sferą kultury i obyczaju. Obyczaje i kultura stołu są znakiem regionalnej i narodowej odrębności. Czytelnik znajdzie w książce przykłady charakterystycznych potraw polskich, zarówno z najskromniejszej kuchni ubogich, jak i wykwintnej i obfitej kuchni wyższych stanów. Autorka opowiada o najważniejszych polskich produktach spożywczych, uchyla drzwi do tradycyjnej komory, spiżarni, domowej piwniczki i apteczki.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 39
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.39 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 350-351. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej