360189
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Atrakcyjnie i przystępnie opisana historia sztuki kulinarnej w Europie, a zwłaszcza w Polsce, Anglii i Francji od końca XVIII w., po rewolucji francuskiej do pierwszej połowy XX wieku. W kolejnych rozdziałach książki autorka opisuje, jak jadali ludzie z różnych klas społecznych, w pałacach i dworach, klasztorach i koszarach wojskowych, szpitalach, przytułkach i więzieniach, podczas pokoju i w czasie wojny. Ukazuje zmiany zwyczajów żywieniowych, zasad etykiety kulinarnej, technologii żywności oraz wyposażenia i wyglądu kuchni, przypomina także sylwetki znakomitych kucharzy.
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
U dołu okł.: Gorąco polecam! Magda Gessler.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 245-252.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej