345467
Książka
W koszyku
Kuchnia dwudziestolecia : co i jak jadano / Agnieszka Jeż. - Warszawa : Wydawnictwo RM, cop. 2016. - 182, [1] s. : il. (gł. kolor.) ; 24 cm.
Hasło UKD: Polska-1918-1939-historia Socjologia życia codziennego-Polska-historia Życie codzienne-Polska-historia Kucharstwo
Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych dwudziestolecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień, pamiętników i rubryk kulinarnych w gazetach, autorka snuje opowieść o tym, co, jak i gdzie jadano w czasach Drugiej Rzeczypospolitej. Oprócz interesującej części historycznej, w książce znajdziemy 100 przepisów na najróżniejsze potrawy.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(438).08 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(438).08 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(438).08 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(438).08 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(438).08 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 94(438).08 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(438).08 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okł.: Zawiera 100 najlepszych przepisów.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 181-182.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej