359823
Book
In basket
Kuchnia dwudziestolecia : co i jak jadano / Agnieszka Jeż. - Warszawa : Wydawnictwo RM, cop. 2016. - 182, [1] s. : il. (gł. kolor.) ; 24 cm.
Genre/Form
Hasło UKD
Polska-1918-1939-historia Socjologia życia codziennego-Polska-historia Życie codzienne-Polska-historia Kucharstwo
Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych dwudziestolecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień, pamiętników i rubryk kulinarnych w gazetach, autorka snuje opowieść o tym, co, jak i gdzie jadano w czasach Drugiej Rzeczypospolitej. Oprócz interesującej części historycznej, w książce znajdziemy 100 przepisów na najróżniejsze potrawy.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 94(438).08 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 94(438).08 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 94(438).08 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 94(438).08 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu
All copies are currently unavailable: sygn. 94(438).08
There are copies available to loan: sygn. 94(438).08 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 94(438).08 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okł.: Zawiera 100 najlepszych przepisów.
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 181-182.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again