360277
Książka
W koszyku
Praca poświęcona kulinarnym zwyczajom jedenastu polskich i zagranicznych władców od średniowiecza do czasów współczesnych, od Jadwigi Andegaweńskiej do królowej Elżbiety II. Oprócz omówienia upodobań poszczególnych władców i dworów oraz zwyczajów obowiązujących przy stole, autorka pokazuje też znaczenie kuchni w polityce międzynarodowej, pozwala prześledzić też kuchenne ewolucje. Książka jest także kopalnią anegdot i ciekawostek.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 68680 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia na stronach 423-[443].
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej