359614
Book
In basket
Kuchnia królów : podejmij gości królewską kuchnią z minionych epok / Agnieszka Bukowczan-Rzeszut. - Wydanie I. - Kraków : Wydawnictwo Astra, 2020. - 495, [1] strona : faksymilia, fotografie, ilustracje, portrety ; 24 cm.
Co to znaczy jadać w królewskim stylu? Czy dworska uczta zawsze musi oznaczać blichtr, przepych i wykwintne dania przyrządzone z najbardziej niedostępnych i najkosztowniejszych produktów? A może królowie, cesarze i papieże skrycie lubowali się w prostych daniach, którymi jednak nie wypadało im się publicznie zajadać, by nie narażać się na pośmiewisko? W książce, poza inspirującymi opisami zwyczajów wielkich ludzi, znajdziemy unikatowe, ciekawe i możliwe do wykonania w każdej kuchni przepisy pochodzące z opisywanej epoki.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: 72 przepisy wegańskie.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 474-487. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again