360277
Book
In basket
Książka kucharska dla osób zafascynowanych Japonią oraz japońską kuchnią. Autorka opuściła co prawda ojczyznę na rzecz Paryża, ale w pamięci zostały jej dania serwowane przez mamę i babcię. Sto przepisów pozwala nie tylko na ugotowanie smacznych potraw. Maori Murocie zależało na odtworzeniu specyficznego klimatu japońskiej kuchni, również w kwestii samego pomieszczenia i niezbędnego wyposażenia. Dlatego aneks zawiera podstawowe, kanoniczne można powiedzieć składniki, spis japońskich przyborów kuchennych, spis przepisów, indeks. Menu jest starannie zróżnicowane. Murota prezentuje dania z wykorzystaniem ryżu, ryb, warzyw, przedstawia dużo pomysłów na urozmaicenie napojów herbacianych.
Availability:
All copies are currently on loan: sygn. 641 (1 egz.)
All copies are currently on loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Cuisine japonaise maison : 100 recettes, techniques et conseils pour cuisiner chez soi comme au Japon, 2021
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again