360277
Książka
W koszyku
Książka kucharska dla osób zafascynowanych Japonią oraz japońską kuchnią. Autorka opuściła co prawda ojczyznę na rzecz Paryża, ale w pamięci zostały jej dania serwowane przez mamę i babcię. Sto przepisów pozwala nie tylko na ugotowanie smacznych potraw. Maori Murocie zależało na odtworzeniu specyficznego klimatu japońskiej kuchni, również w kwestii samego pomieszczenia i niezbędnego wyposażenia. Dlatego aneks zawiera podstawowe, kanoniczne można powiedzieć składniki, spis japońskich przyborów kuchennych, spis przepisów, indeks. Menu jest starannie zróżnicowane. Murota prezentuje dania z wykorzystaniem ryżu, ryb, warzyw, przedstawia dużo pomysłów na urozmaicenie napojów herbacianych.
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Cuisine japonaise maison : 100 recettes, techniques et conseils pour cuisiner chez soi comme au Japon, 2021
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej