Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(27)
Forma i typ
Książki
(27)
Poradniki i przewodniki
(11)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(24)
wypożyczone
(6)
tylko na miejscu
(5)
Placówka
W10 (Wolska 75)
(1)
W11 (Ciołka 20)
(1)
W32 (Solidarności 90)
(6)
W51 (Bielskiego 3)
(3)
W80 (Redutowa 48)
(1)
W91 (Chłodna 11)
(3)
BD32 (Twarda 64)
(4)
BD46 (Chłodna 11)
(1)
Odolanka (Ordona 12F)
(1)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(9)
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
(5)
Autor
Ciborowska Helena (1944- )
(2)
Ciborowski Artur
(2)
Gawęcki Jan (1944- )
(2)
Grzymisławski Marian
(2)
Rudnicka Anna (dietetyk)
(2)
Allison Simon P
(1)
Babij Konrad
(1)
Bajerska-Jarzębowska Joanna
(1)
Bednarska Katarzyna (dietetyczka)
(1)
Berger Stanisław (1923- )
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Bodys-Cupak Iwona
(1)
Brzezińska Monika (medycyna)
(1)
Campbell Emily
(1)
Czupryna Antoni
(1)
Dudzińska Magdalena (medycyna)
(1)
Dziak Artur (1933- )
(1)
Frank Jane (1950- )
(1)
Frazier Karen S
(1)
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Janicki Kazimierz (1931-2001)
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Jeszka Jan
(1)
Korta Teresa
(1)
Kossobudzka Margit
(1)
Krawczyński Marian (1934- )
(1)
Kresak Katarzyna
(1)
Krupa Paweł (tłumacz)
(1)
Lenssen Polly
(1)
Lewandowska Agata (dietetyk)
(1)
Lewicki Maciej
(1)
Moskal Wojciech
(1)
Obrzut Magdalena
(1)
Olejniczak Katarzyna (dietetyk)
(1)
Paluszkiewicz Piotr
(1)
Pardyka Justyna
(1)
Piekarczyk Anna (dietetyk)
(1)
Placek Waldemar
(1)
Rewerski Wojciech (1936- )
(1)
Rogulska Anna (dietetyka)
(1)
Samborska Małgorzata
(1)
Schymalla Iwona (1961- )
(1)
Skowron Agnieszka (tłumacz)
(1)
Sobocki Jacek (1973- )
(1)
Sobotka Luboš (1952- )
(1)
Stachowska Ewa (1966- )
(1)
Suskind David L
(1)
Szaciłło Karolina
(1)
Szaciłło Maciej
(1)
Szawłowski Andrzej Wiktor (1949- )
(1)
Szopa Iwona (tłumaczka)
(1)
Słodkowski Maciej
(1)
Słoma-Krześlak Małgorzata
(1)
Wilczek-Rużyczka Ewa
(1)
Zielewska Joanna
(1)
Zogheib Susan
(1)
Łyszkowska Małgorzata (pediatria)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(11)
2010 - 2019
(14)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(13)
Kraj wydania
Polska
(27)
Język
polski
(27)
Odbiorca
Dietetycy
(3)
Chorzy na Hashimoto
(2)
Chorzy z chorobą Parkinsona
(1)
Diabetolodzy
(1)
Lekarze
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Żywienie chorych
(16)
Dietetyka
(6)
Leczenie dietą
(6)
Chorzy
(4)
Leczenie żywieniowe
(4)
Potrawy dietetyczne
(4)
Zdrowe odżywianie
(4)
Choroba Hashimoto
(3)
Jelita
(3)
Odżywianie
(3)
Choroby nerek
(2)
Choroby układu pokarmowego
(2)
Chorzy - żywienie - podręcznik
(2)
Dietetyka - podręcznik
(2)
Dziecko chore
(2)
Nowotwory
(2)
Odżywianie - higiena - podręcznik
(2)
Skóra (anat.)
(2)
Tarczyca
(2)
Zdrowy styl życia
(2)
Zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego (SIBO)
(2)
Żywienie dojelitowe
(2)
Żywienie pozajelitowe
(2)
Żywność
(2)
Ajurweda
(1)
Aktywność fizyczna
(1)
Apiterapia
(1)
Choroba Parkinsona
(1)
Choroba Parkinsona - podręcznik
(1)
Choroby dziecięce
(1)
Choroby psychiczne - leczenie - podręcznik
(1)
Choroby reumatyczne
(1)
Choroby tarczycy
(1)
Chorzy - żywienie
(1)
Chorzy na nowotwory
(1)
Chorzy z chorobą Parkinsona
(1)
Cukrzyca
(1)
Dermatologia
(1)
Dieta antyrakowa
(1)
Dziecko
(1)
Dziecko - żywienie - podręcznik
(1)
Dziecko chore - podręcznik
(1)
Dziecko chore - żywienie - podręcznik
(1)
Dziecko chore na padaczkę
(1)
Farmakoterapia
(1)
Homeopatia
(1)
Insulinooporność
(1)
Leczenie - metody
(1)
Mikrobiom człowieka
(1)
Nauka o żywieniu - podręcznik
(1)
Nerki
(1)
Nerki - choroby - leczenie - podręcznik
(1)
Nieswoiste zapalenia jelit
(1)
Nowotwór
(1)
Odżywianie - fizjologia - podręcznik
(1)
Oko
(1)
Oparzenie - leczenie - podręcznik
(1)
Owrzodzenie goleni - leczenie - podręcznik
(1)
Padaczka
(1)
Pielęgniarstwo - metody - podręcznik
(1)
Przemiana materii
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Stawy (anat.)
(1)
Stawy (anatomia)
(1)
Stwardnienie zanikowe boczne - podręcznik
(1)
Suplementy diety
(1)
Tkanka łączna - choroby - podręcznik
(1)
Trzustka
(1)
Tętnice - choroby - leczenie - podręcznik
(1)
Układ krążenia
(1)
Wątroba
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Żywienie pozajelitowe - podręcznik
(1)
Gatunek
Poradnik
(10)
Przepisy kulinarne
(9)
Podręcznik
(4)
Podręczniki akademickie
(2)
Książka kucharska
(1)
Opracowanie
(1)
Podręczniki
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(11)
Kulinaria
(6)
27 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 645-647. Indeks.
Podręcznik skierowany do słuchaczy Wydziałów Dietetyki Medycznych Studiów Zawodowych, do­stosowany do obowiązującego programu nauczania. Omówiono w nim zagadnienia dotyczące podstaw żywienia człowieka, a także żywienie w różnych jednostkach chorobowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 55747 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka kliniczna / redakcja naukowa Marian Grzymisławski. - Wydanie I. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, copyright 2019. - XIII, [1], 593, [1] strona : ilustracje (kolorowe) ; 24 cm.
Podręcznik stanowi kompendium najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki, leczenia żywieniowego i żywienia klinicznego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 67329 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.616/618 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; normy żywieniowe i planowanie żywienia oraz ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia. Książka jest przeznaczona dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej