Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
BD32 (Twarda 64)
(1)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(2)
Autor
Borejszo Maria
(1)
Pruszak Tomasz Adam (1974- )
(1)
Szymanderska Hanna (1944-2014)
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Boże Narodzenie - Polska - 19-20 w.
(1)
Obrzędy - katolicyzm - Polska
(1)
Obyczaje - Polska - 19-20 w.
(1)
Pieśń religijna - historia
(1)
Pieśń religijna - język
(1)
Potrawy wielkanocne
(1)
Potrawy wielkanocne - Polska - 19-20 w.
(1)
Potrawy wigilijne - Polska - 19-20 w.
(1)
Potrawy świąteczne
(1)
Wielkanoc
(1)
Wielkanoc - Polska - 19-20 w.
(1)
Wielkanoc - etnografia - Polska
(1)
Wielkanoc - liturgia - katolicyzm
(1)
Ziemiaństwo - kultura - Polska - 19-20 w.
(1)
Święta - etnografia - Polska - 19-20 w.
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Kulinaria
(1)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36645 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Polska Wielkanoc : tradycje i przepisy / Hanna Szymanderska. - Warszawa : Muza, 2001. - 213, [3] strony ; 21 cm.
Indeks.
Święta Wielkiej Nocy były zawsze dla Polaków symbolem zwycięstwa dobra nad złem, ducha nad naturą. Święta te podkreślają nasz narodowy charakter, polską serdeczność, dzięki którym religia i obyczaj przenikają się wzajemnie. Książka Hanny Szymanderskiej jest jednym z najwspanialszych opisów wszystkich tradycji, które złożyły się na specyfikę Wielkiego Tygodnia i polskiego stołu wielkanocnego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej