Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(40)
Forma i typ
Książki
(40)
Dostępność
dostępne
(40)
tylko na miejscu
(5)
wypożyczone
(5)
Placówka
W11 (Ciołka 20)
(1)
W32 (Solidarności 90)
(3)
W51 (Bielskiego 3)
(5)
W73 (Żytnia 64)
(3)
W80 (Redutowa 48)
(2)
Odolanka (Ordona 12F)
(2)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(28)
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
(5)
Poliglotka (Nowolipki 21)
(1)
Autor
Gawęcki Jan (1944- )
(3)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(2)
Gertig Henryk (1924-2011)
(2)
Ozimek Irena
(2)
Wiśniewska Małgorzata (1961- )
(2)
Aranda-Michel Jaime
(1)
Bakier Sławomir
(1)
Barker Helen M
(1)
Barone Caterina
(1)
Baum Karin
(1)
Bertrandt Jerzy (1952- )
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Biesalski Hans Konrad (1949- )
(1)
Biesalski U
(1)
Carper Jean
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Chojnacki Cezary
(1)
Chojnacki Jan (1943- )
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Delia Antonino Santi
(1)
Fiedurek Jan (1950- )
(1)
Fürstenberg Ewa
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Gil Marian
(1)
Grimm Peter
(1)
Głowacka-Penczyńska Anetta
(1)
Iwanow Krystyna
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Jeżewska-Zychowicz Marzena
(1)
Jeżyńska Beata (1963- )
(1)
Konarzewski Marek (1961- )
(1)
Korzycka-Iwanow Małgorzata (1950- )
(1)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Kunachowicz Hanna
(1)
Laganà Pasqualina
(1)
Lewicki Piotr Paweł (1937-2011)
(1)
Li William W
(1)
Malinowska Ewa (towaroznawstwo)
(1)
Mazur Patrycja
(1)
Mazzù Francesco
(1)
Melcarne Lucia
(1)
Molski Marcin
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Nadolna Irena
(1)
Nierzwicki Witold
(1)
Nowak Dorota (technologia żywności)
(1)
Nowitzki-Grimm Suzanne
(1)
Ochorowicz-Monatowa Maria
(1)
Oleszko Aleksander (1943- )
(1)
Parisi Salvatore (1970- )
(1)
Pawlikowska Beata (1965- )
(1)
Pawlikowska Beata (1965- ). W dżungli zdrowia
(1)
Payne Anne (1959- )
(1)
Przygoda Beata
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Roszkowski Wojciech
(1)
Skrodzka Zdzisława
(1)
Stalfelt Pernilla (1962- )
(1)
Stefanowicz Tadeusz
(1)
Szewczyński Jerzy
(1)
Tymczewska Joanna
(1)
Urbaniak Maciej (ekonomia)
(1)
Waigand-Brauner Melanie
(1)
Waliś Robert (1979- )
(1)
Wojciechowski Paweł
(1)
Wądołowska Lidia
(1)
Zaidan George
(1)
Zin Marek (1947- )
(1)
Świderski Franciszek
(1)
Świątkowska Monika
(1)
Żak Aleksandra
(1)
Żychlińska Justyna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(19)
2000 - 2009
(15)
1990 - 1999
(4)
Kraj wydania
Polska
(39)
Szwecja
(1)
Język
polski
(39)
szwedzki
(1)
Temat
Żywność
(13)
Odżywianie
(9)
Dietetyka
(7)
Żywność - higiena
(6)
Odżywianie - higiena
(4)
Odżywianie - higiena - podręcznik akademicki
(4)
Nauka o żywieniu
(3)
Żywność - higiena - podręcznik akademicki
(3)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(2)
Nauka o żywieniu - podręcznik akademicki
(2)
Odżywianie - higiena - podręcznik
(2)
Odżywianie - kultura
(2)
Odżywianie - psychologia
(2)
Żywność - handel - higiena
(2)
Żywność - higiena - prawo - Polska
(2)
Żywność - higiena - prawo wspólnotowe europejskie
(2)
Żywność - jakość
(2)
Żywność - podręcznik akademicki
(2)
Żywność - technologia
(2)
Żywność prozdrowotna
(2)
Alergia pokarmowa
(1)
Alkohole - technologia
(1)
Bhp - zarządzanie
(1)
Biofilmy
(1)
Chemikalia
(1)
Choroby cywilizacyjne - zapobieganie
(1)
Chorzy
(1)
Chorzy po udarze mózgu - dietetyka
(1)
Chorzy psychicznie - dietetyka
(1)
Cukrzyca - dietetyka
(1)
Dietetyka - historia
(1)
Dietetyka - podręcznik akademicki
(1)
Dietetyka - podręcznik szkolny
(1)
Dziecko - żywienie - higiena
(1)
Ekoetyka - podręcznik akademicki
(1)
Ekofilozofia - podręcznik akademicki
(1)
Ekologia - podręcznik akademicki
(1)
GHP/GMP
(1)
Gastronomia
(1)
Gastronomia - higiena
(1)
Gastronomia - higiena - podręcznik akademicki
(1)
Gastronomia - jakość
(1)
Gastronomia - organizacja
(1)
Gastronomia - organizacja - podręcznik akademicki
(1)
Gastronomia - urządzenia
(1)
Gleba - degradacja - podręcznik akademicki
(1)
Globalizacja
(1)
Głód
(1)
HACCP
(1)
HIV - dietetyka
(1)
Histamina
(1)
Hotelarstwo - organizacja
(1)
Internet - stosowanie - hotelarstwo
(1)
Jakość produktu
(1)
Jakość produktu - normalizacja
(1)
Jelita
(1)
Kobieta - żywienie - higiena
(1)
Kosmetyka
(1)
Książki kucharskie
(1)
Kucharstwo
(1)
Laboratoria - bezpieczeństwo i higiena pracy
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Leki - a żywność
(1)
Ludzie starzy - żywienie - higiena
(1)
Makroelementy - podręcznik akademicki
(1)
Mikroelementy - podręcznik akademicki
(1)
Młodzież - żywienie - higiena
(1)
Nauka o żywieniu - encyklopedia
(1)
Nauka o żywieniu - podręcznik
(1)
Nerki
(1)
Niemowlę - żywienie - higiena
(1)
Normy ISO 14000
(1)
Normy ISO 22000 - podręcznik akademicki
(1)
Normy ISO 9000
(1)
Normy ISO 9001 - podręcznik akademicki
(1)
Nowotwory
(1)
Nowotwory - dietetyka
(1)
Ochrona konsumenta - polityka - Polska
(1)
Ochrona konsumenta - polityka - Unia Europejska
(1)
Ochrona środowiska - podręcznik akademicki
(1)
Ochrona środowiska - polityka - Polska - podręcznik akademicki
(1)
Ochrona środowiska - zarządzanie
(1)
Odżywianie - a starzenie się
(1)
Odżywianie - fizjologia - historia
(1)
Odżywianie - higiena - Polska - od 1989 r.
(1)
Odżywianie - higiena - encyklopedia
(1)
Odżywianie - higiena - terminologia - słownik polsko-angielski
(1)
Odżywianie - higiena - zagadnienia
(1)
Odżywianie - higienia - podręcznik szkolny
(1)
Oko
(1)
Opieka paliatywna
(1)
Otyłość - dietetyka
(1)
Pałeczki okrężnicy
(1)
Powietrze - degradacja - podręcznik akademicki
(1)
Produkty i przetwory zbożowe - technologia
(1)
Produkty mleczne - technologia
(1)
Przemiana materii
(1)
Przepisy kulinarne - 1901-1939 r.
(1)
Przyjęcia okolicznościowe - organizacja
(1)
Rolnictwo - prawo - Polska - stan na 2003 r. - podręcznik akademicki
(1)
Temat: czas
2001-0
(1)
Gatunek
Poradniki
(3)
Przepisy kulinarne
(1)
Wydawnictwa dla dzieci
(1)
40 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
(W dżungli zdrowia / Beata Pawlikowska ; t. 5)
Soki owocowe w kartonach, kremy przeciwsłoneczne z filtrem, przemysłowe hodowle mięsa, suplementy diety, syrop glukozowo-fruktozowy, biały cukier, aspartam, glutaminian sodu, oleje roślinne, alkohol, margaryna. Witaj w świecie wielkich kłamstw. Wszystko z dużą dawką emocji i etyki.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 56366 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52646 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 40859 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia bez chemii : jedz w zgodzie z naturą / Patrycja Mazur, Joanna Tomczewska. - Ożarów Mazowiecki : Firma Księgarska Olesiejuk, © 2016. - 159, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 26 cm.
Autorki książki, dyplomowane specjalistki żywieniowe, podpowiadają, jak unikać niepożądanych, czy wręcz szkodliwych substancji w artykułach spożywczych dostępnych na rynku.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 200-212.
Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 67129 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach [465]-480. Indeks.
Poradnik, który ukazuje niezwykłe siły, tkwiące w pokarmach. Autor uczy, jak każdy może wykorzystać nadzwyczajną moc żywności w procesie zwalczania chorób.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Przedsiębiorczość w XXI Wieku)
Bibliogr., wykaz aktów prawnych przy pracach.
Autorzy publikacji koncentrują się na zagadnieniach bezpieczeństwa żywności w erze globalizacji. Gwarancja ekonomicznego i fizycznego dostępu do pożywienia musi iść w parze z gwarancją dostępu do zdrowej żywności. Autorzy stawiają szereg pytań dotyczących jakości i dostępności do żywności, na które próbują odpowiedzieć w niniejszej książce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54076 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nowoczesna kosmetologia. 1, Detoksykacja, dieta, ruch / Marcin Molski. - Wyd. 1 - 1 dodr. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2015. - XIV, [2], 399, [1] s., [8] s. tabl. kolor. : il., fot., rys. ; 24 cm.
Hasło UKD: Żywność - skład chemiczny Higiena odżywiania Kosmetyka
Bibliogr. s. 48, 378-[380]. Indeks.
2-tomowe kompendium nowoczesnej kosmetologii zakładającej totalne przeorganizowanie naszego stylu życia, by nie traktować zabiegu kosmetycznego jako środka służącego osiągnięciu doraźnych efektów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 66 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45345 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Mat boken / Pernilla Stalfelt. - Stockholm : Rabén & Sjögren, 2013. - [27] stron : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Książka w języku szwedzkim. Rozważania o żywieniu - w książce nie znajdzie się gotowych prawd czy rozwiązań, ale przekonujące wyjaśnienia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W Twoim ciele nieustannie zachodzi pięć procesów, od których zależy Twoje zdrowie: tworzą się nowe naczynia krwionośne, replikuje się DNA, komórki macierzyste naprawiają zniszczone tkanki, mnoży się flora bakteryjna, komórki odpornościowe zwalczają intruzów np. wirusy. Jeśli któryś z nich nie zachodzi prawidłowo, zaczynasz chorować. Jeśli któryś z nich odpowiednio wzmocnisz, zaczynasz zdrowieć. A to wszystko zależy od tego, co jesz.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 2.
Książka
W koszyku
Kultura bezpieczeństwa żywności : istota i narzędzia pomiaru / Małgorzata Z. Wiśniewska. - Wydanie I. - Warszawa : CeDeWu, 2018. - 190 stron : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 175-186.
Książka omawia zagadnienia związane z kulturą bezpieczeństwa żywności. Czym ona jest, w jaki sposób się ją mierzy oraz czemu ma służyć.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65754 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 56372 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 56063 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49863 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej