Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(40)
Forma i typ
Książki
(40)
Dostępność
dostępne
(40)
tylko na miejscu
(5)
wypożyczone
(4)
nieokreślona
(1)
Placówka
W11 (Ciołka 20)
(1)
W32 (Solidarności 90)
(3)
W51 (Bielskiego 3)
(5)
W73 (Żytnia 64)
(3)
W80 (Redutowa 48)
(2)
Odolanka (Ordona 12F)
(2)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(28)
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
(5)
Poliglotka (Nowolipki 21)
(1)
Autor
Gawęcki Jan (1944- )
(3)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(2)
Gertig Henryk (1924-2011)
(2)
Ozimek Irena
(2)
Wiśniewska Małgorzata (1961- )
(2)
Aranda-Michel Jaime
(1)
Bakier Sławomir
(1)
Barker Helen M
(1)
Barone Caterina
(1)
Baum Karin
(1)
Bertrandt Jerzy (1952- )
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Biesalski Hans Konrad (1949- )
(1)
Biesalski U
(1)
Carper Jean
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Chojnacki Cezary
(1)
Chojnacki Jan (1943- )
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Delia Antonino Santi
(1)
Fiedurek Jan (1950- )
(1)
Fürstenberg Ewa
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Gil Marian
(1)
Grimm Peter
(1)
Głowacka-Penczyńska Anetta
(1)
Iwanow Krystyna
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Jeżewska-Zychowicz Marzena
(1)
Jeżyńska Beata (1963- )
(1)
Konarzewski Marek (1961- )
(1)
Korzycka-Iwanow Małgorzata (1950- )
(1)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Kunachowicz Hanna
(1)
Laganà Pasqualina
(1)
Lewicki Piotr Paweł (1937-2011)
(1)
Li William W
(1)
Malinowska Ewa (towaroznawstwo)
(1)
Mazur Patrycja
(1)
Mazzù Francesco
(1)
Melcarne Lucia
(1)
Molski Marcin
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Nadolna Irena
(1)
Nierzwicki Witold
(1)
Nowak Dorota (technologia żywności)
(1)
Nowitzki-Grimm Suzanne
(1)
Ochorowicz-Monatowa Maria
(1)
Oleszko Aleksander (1943- )
(1)
Parisi Salvatore (1970- )
(1)
Pawlikowska Beata (1965- )
(1)
Pawlikowska Beata (1965- ). W dżungli zdrowia
(1)
Payne Anne (1959- )
(1)
Przygoda Beata
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Roszkowski Wojciech
(1)
Skrodzka Zdzisława
(1)
Stalfelt Pernilla (1962- )
(1)
Stefanowicz Tadeusz
(1)
Szewczyński Jerzy
(1)
Tymczewska Joanna
(1)
Urbaniak Maciej (ekonomia)
(1)
Waigand-Brauner Melanie
(1)
Waliś Robert (1979- )
(1)
Wojciechowski Paweł
(1)
Wądołowska Lidia
(1)
Zaidan George
(1)
Zin Marek (1947- )
(1)
Świderski Franciszek
(1)
Świątkowska Monika
(1)
Żak Aleksandra
(1)
Żychlińska Justyna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(19)
2000 - 2009
(15)
1990 - 1999
(4)
Kraj wydania
Polska
(39)
Szwecja
(1)
Język
polski
(39)
szwedzki
(1)
Temat
Żywność
(13)
Odżywianie
(9)
Dietetyka
(7)
Żywność - higiena
(6)
Odżywianie - higiena
(4)
Odżywianie - higiena - podręcznik akademicki
(4)
Nauka o żywieniu
(3)
Żywność - higiena - podręcznik akademicki
(3)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(2)
Nauka o żywieniu - podręcznik akademicki
(2)
Odżywianie - higiena - podręcznik
(2)
Odżywianie - kultura
(2)
Odżywianie - psychologia
(2)
Żywność - handel - higiena
(2)
Żywność - higiena - prawo - Polska
(2)
Żywność - higiena - prawo wspólnotowe europejskie
(2)
Żywność - jakość
(2)
Żywność - podręcznik akademicki
(2)
Żywność - technologia
(2)
Żywność prozdrowotna
(2)
Alergia pokarmowa
(1)
Alkohole - technologia
(1)
Bhp - zarządzanie
(1)
Biofilmy
(1)
Chemikalia
(1)
Choroby cywilizacyjne - zapobieganie
(1)
Chorzy
(1)
Chorzy po udarze mózgu - dietetyka
(1)
Chorzy psychicznie - dietetyka
(1)
Cukrzyca - dietetyka
(1)
Dietetyka - historia
(1)
Dietetyka - podręcznik akademicki
(1)
Dietetyka - podręcznik szkolny
(1)
Dziecko - żywienie - higiena
(1)
Ekoetyka - podręcznik akademicki
(1)
Ekofilozofia - podręcznik akademicki
(1)
Ekologia - podręcznik akademicki
(1)
GHP/GMP
(1)
Gastronomia
(1)
Gastronomia - higiena
(1)
Gastronomia - higiena - podręcznik akademicki
(1)
Gastronomia - jakość
(1)
Gastronomia - organizacja
(1)
Gastronomia - organizacja - podręcznik akademicki
(1)
Gastronomia - urządzenia
(1)
Gleba - degradacja - podręcznik akademicki
(1)
Globalizacja
(1)
Głód
(1)
HACCP
(1)
HIV - dietetyka
(1)
Histamina
(1)
Hotelarstwo - organizacja
(1)
Internet - stosowanie - hotelarstwo
(1)
Jakość produktu
(1)
Jakość produktu - normalizacja
(1)
Jelita
(1)
Kobieta - żywienie - higiena
(1)
Kosmetyka
(1)
Książki kucharskie
(1)
Kucharstwo
(1)
Laboratoria - bezpieczeństwo i higiena pracy
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Leki - a żywność
(1)
Ludzie starzy - żywienie - higiena
(1)
Makroelementy - podręcznik akademicki
(1)
Mikroelementy - podręcznik akademicki
(1)
Młodzież - żywienie - higiena
(1)
Nauka o żywieniu - encyklopedia
(1)
Nauka o żywieniu - podręcznik
(1)
Nerki
(1)
Niemowlę - żywienie - higiena
(1)
Normy ISO 14000
(1)
Normy ISO 22000 - podręcznik akademicki
(1)
Normy ISO 9000
(1)
Normy ISO 9001 - podręcznik akademicki
(1)
Nowotwory
(1)
Nowotwory - dietetyka
(1)
Ochrona konsumenta - polityka - Polska
(1)
Ochrona konsumenta - polityka - Unia Europejska
(1)
Ochrona środowiska - podręcznik akademicki
(1)
Ochrona środowiska - polityka - Polska - podręcznik akademicki
(1)
Ochrona środowiska - zarządzanie
(1)
Odżywianie - a starzenie się
(1)
Odżywianie - fizjologia - historia
(1)
Odżywianie - higiena - Polska - od 1989 r.
(1)
Odżywianie - higiena - encyklopedia
(1)
Odżywianie - higiena - terminologia - słownik polsko-angielski
(1)
Odżywianie - higiena - zagadnienia
(1)
Odżywianie - higienia - podręcznik szkolny
(1)
Oko
(1)
Opieka paliatywna
(1)
Otyłość - dietetyka
(1)
Pałeczki okrężnicy
(1)
Powietrze - degradacja - podręcznik akademicki
(1)
Produkty i przetwory zbożowe - technologia
(1)
Produkty mleczne - technologia
(1)
Przemiana materii
(1)
Przepisy kulinarne - 1901-1939 r.
(1)
Przyjęcia okolicznościowe - organizacja
(1)
Rolnictwo - prawo - Polska - stan na 2003 r. - podręcznik akademicki
(1)
Temat: czas
2001-0
(1)
Gatunek
Poradniki
(3)
Przepisy kulinarne
(1)
Wydawnictwa dla dzieci
(1)
40 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy pracach.
Książka stanowi przykład praktycznej realizacji postulatu interdyscyplinarności w studiach nad pożywieniem, które w ostatnich latach jest przedmiotem badań przedstawicieli wielu nauk: archeologii, historii, antropologii, socjologii, kulturoznawstwa. Prezentowane w niej artykuły podzielone na trzy części o zróżnicowanej tematyce, mieszczące się w ramach tzw. food studies, podejmują próbę określenia roli jedzenia w życiu człowieka. Nie tylko przez pryzmat zaspokajania podstawowych potrzeb egzystencjonalnych, ale także jako ważne źródło, które w przestrzeni historycznej kreowało działania społeczno-kulturowe. Takie zintegrowane spojrzenie na kwestię żywności jest niezbędne do pełnego zrozumienia złożonych problemów związanych z jedzeniem. Takie podejście jest także czymś więcej niż tylko sumą badań poszczególnych dyscyplin naukowych - dostarcza nowych informacji na temat sposobów, w jakich żywność uczestniczy w całokształcie procesów społecznych, politycznych, środowiskowych, kulturowych i ekonomicznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.316 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 41088 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45372 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Woda. Czipsy. E-papierosy. Kremy do opalania. Ta lista nie ma końca. Co się dzieje, gdy wszystkie te rzeczy wchodzą w reakcję z substancjami tworzącymi nasz organizm? Skąd wiadomo, że to, co jemy, pijemy, wdychamy i wcieramy w siebie, szkodzi nam lub pomaga? Dzięki tej książce poznacie, jak z perspektywy chemika wyglądają różne produkty, i dowiecie się, co może nas zabić, a co niekoniecznie jest szkodliwe i dlaczego. Jak bardzo truje nas przetworzona żywność i na ile jesteśmy tego pewni? Kawa to napój bogów czy diabelska krew? Co się stanie, jeśli w upale przedawkujesz fantanyl na słońcu (i co to właściwie jest)? Co wspólnego ma maniok z radzieckimi szpiegami? Czy rośliny chcą nas zniszczyć, a mikroorganizmy pożreć całą naszą żywność? Co twój horoskop mówi o chorobach, na które możesz zapaść, i czy jest w tym ziarno prawdy? Zaidan przystępnie, z mistrzowskim poczuciem humoru odpowiada na mnóstwo trudnych pytań i pokazuje, że chemia to nie tylko użyteczna nauka, którą każdy może zrozumieć i wykorzystywać w codziennym życiu, ale też wspaniała zabawa.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 6 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (2 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38753 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46780 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 38044
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52110 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 50903 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63801 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach.
W publikacji specjaliści z obszaru nauk medycznych omawiają szereg ważnych aspektów zdrowia publicznego, szczególnie dotyczących poradnictwa dietetycznego, sposobu i stanu odżywienia populacji oraz prewencji i leczenia żywieniowego przewlekłych chorób niezakaźnych. Ze względu na swój charakter książka jest cennym źródłem informacji i wiedzy nie tylko dla dietetyków i wszystkich osób zawodowo zajmujących się żywieniem czy leczeniem żywieniowym, lecz także dla lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej i specjalistów oraz dla samych pacjentów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej