343191
Książka
W koszyku
Autorka zabiera nas w podróż dookoła świata po różnych kulturach spożywania mięsa. Pokazuje niezwykłe restauracje mięsne w Indiach i laboratoria w Holandii, gdzie hoduje się mięso, opisuje składanie ofiar ze zwierząt w świątyniach w Beninie. Bada potężny wpływ ewolucji i działania mięsnego lobby, budowę genetyczną człowieka oraz tradycje naszych pramatek. Ujawnia oddziaływanie sił, które sprawiają, że wciąż trwamy w uzależnieniu od zwierzęcego białka.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Meathooked : the history and science of our 2.5-million-year obsession with meat, 2016
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej
Dostępna także jako ebook.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej