360320
Book
In basket
Autorka zabiera nas w podróż dookoła świata po różnych kulturach spożywania mięsa. Pokazuje niezwykłe restauracje mięsne w Indiach i laboratoria w Holandii, gdzie hoduje się mięso, opisuje składanie ofiar ze zwierząt w świątyniach w Beninie. Bada potężny wpływ ewolucji i działania mięsnego lobby, budowę genetyczną człowieka oraz tradycje naszych pramatek. Ujawnia oddziaływanie sił, które sprawiają, że wciąż trwamy w uzależnieniu od zwierzęcego białka.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Meathooked : the history and science of our 2.5-million-year obsession with meat, 2016
Bibliography, etc. note
Indeks.
Additional physical form available note
Dostępna także jako ebook.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again