Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(27)
Forma i typ
Książki
(26)
Poradniki i przewodniki
(9)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(6)
E-booki
(1)
Dostępność
dostępne
(53)
wypożyczone
(10)
nieokreślona
(1)
Placówka
W10 (Wolska 75)
(8)
W11 (Ciołka 20)
(5)
W14 (Młynarska 35a)
(1)
W32 (Solidarności 90)
(5)
W51 (Bielskiego 3)
(6)
W73 (Żytnia 64)
(8)
W80 (Redutowa 48)
(6)
W91 (Chłodna 11)
(4)
W106 (Twarda 64)
(5)
BD32 (Twarda 64)
(11)
Odolanka (Ordona 12F)
(5)
Autor
Chojnowski Karol
(2)
Fort Matthew
(2)
Glasenapp Małgorzata
(2)
Seghi Aleksandra
(2)
Tucci Stanley (1960- )
(2)
Agnello Chiara (1948- )
(1)
Agnello Hornby Simonetta (1945- )
(1)
Armstrong Diana G
(1)
Borawska Flavia
(1)
Borraccia Piermichele
(1)
Brunetti Ilaria
(1)
Capponi-Borawska Tessa (1959- )
(1)
Cazals Jean
(1)
Cichocka Ewa Karolina
(1)
D'Acampo Gino (1976- )
(1)
Derkacz-Strybel Maria
(1)
Durnowska Małgorzata
(1)
Dywan Agnieszka
(1)
Eco Umberto (1932-2016)
(1)
Elon Beth (1932- )
(1)
Gaudry François-Régis (1975- )
(1)
Gavin Paola
(1)
Grabska-Siwek Barbara
(1)
Grzywna-Tunk Grażyna
(1)
Jackowicz Jan
(1)
Kieżun Bartek (1976- )
(1)
Kostûkovič Elena Aleksandrovna (1958- )
(1)
Kozak Krystyna (1961- )
(1)
Lawson Nigella (1960 - )
(1)
Locke Tembi (1970- )
(1)
Lubowiecka Irmina
(1)
Malmros Manfrinato Louise (1965-‏ )
(1)
Maugeri Holmström Francesca (1953- )
(1)
Minta Małgorzata
(1)
Mucha Anna (1980- )
(1)
Pierini Alessandra (1966- )
(1)
Rokicka Alicja (kuchnia)
(1)
Rost Małgorzata (1985- )
(1)
Salwa Mateusz (1979- )
(1)
Skarbińska Alicja (1949-2017)
(1)
Skarżyńska Katarzyna
(1)
Solier Stéphane
(1)
Sora Marcello
(1)
Tinslay Petrina
(1)
Toselli Barbara
(1)
Viestad Andreas (1973- )
(1)
Weksej Aleksandra
(1)
Wojciechowska Ewa (tłumacz)
(1)
Zawadzka-Strączek Maria
(1)
Zilli Aldo
(1)
Łapiński Paweł (tłumacz)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(12)
2010 - 2019
(13)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(14)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(27)
Język
polski
(27)
Przynależność kulturowa
Literatura amerykańska
(2)
Literatura polska
(1)
Literatura włoska
(1)
Temat
Kuchnia włoska
(27)
Aktorzy amerykańscy
(3)
Kultura stołu
(3)
Emigranci
(2)
Kaszotto
(2)
Kucharstwo
(2)
Kuchnia polska
(2)
Kuchnia wegetariańska
(2)
Potrawy jednogarnkowe
(2)
Risotto
(2)
Tucci, Stanley (1960- )
(2)
Życie codzienne
(2)
Agnello Hornby, Simonetta(1945- )
(1)
Armstrong, Diana G.
(1)
Capponi (rodzina)
(1)
Capponi-Borawska, Tessa (1959- )
(1)
Chorzy na nowotwory
(1)
Dieta lekkostrawna
(1)
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Elon, Beth (1932- )
(1)
Fort, Matthew (1947- )
(1)
Fort, Matthew(1947- )
(1)
Gastronomia
(1)
Książki kucharskie
(1)
Locke, Tembi (1970- )
(1)
Matki i córki
(1)
Miłość
(1)
Mucha, Anna (1980- )
(1)
Polacy za granicą
(1)
Potrawy
(1)
Potrawy jarskie
(1)
Produkt regionalny
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Restauratorzy (gastronomia)
(1)
Rodzina
(1)
Seghi, Aleksandra
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Viestad, Andreas (1973- )
(1)
Włosi
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Śmierć małżonka
(1)
Żałoba
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
1901-2000
(2)
1989-2000
(2)
2001-
(2)
1945-1989
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Włochy
(7)
Toskania (Włochy)
(4)
Sycylia (Włochy ; wyspa)
(3)
Los Angeles (Stany Zjednoczone, stan Kalifornia)
(1)
Polska
(1)
Rzym (Włochy)
(1)
Sycylia (Włochy)
(1)
Watykan
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(10)
Książka kucharska
(7)
Publikacja bogato ilustrowana
(6)
Pamiętniki i wspomnienia
(3)
Autobiografia
(2)
Przewodnik tematyczny
(2)
Antologia
(1)
Dokumenty elektroniczne
(1)
Felieton
(1)
Książki kucharskie
(1)
Literatura podróżnicza angielska
(1)
Literatura podróżnicza polska
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(12)
Historia
(5)
Kultura i sztuka
(2)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Podróże i turystyka
(1)
27 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Italia dla zielonych / Alicja Rokicka. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Marginesy, copyright 2021. - 319, [1] strona : ilustracje ; 26 cm.
Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Pełno w niej warzyw, strączków i owoców, z których gotuje się z czułością i szacunkiem. Niemal każdy region, a nawet miasto, ma w swojej historii danie, które od zarania jest bezmięsne, a czasem w stu procentach roślinne. Kuchnia włoska to nie tylko pizza i makaron z sosem pomidorowym. W lokalnych trattoriach i domowych kuchniach kryją się nieprzebrane roślinne smaki. Do kawy świetnie pasują słodkie weneckie bułeczki z szafranem, cornetto, migdałowa panna cotta czy cytrynowa oraz kawowa granita. Na zaostrzenie apetytu najlepsze jest aperitivo, jak spritz bianco czy negroni, a żeby pobudzić żołądek – bruschetta, minipizzerki z ciasta francuskiego albo oliwki pieczone z czosnkiem i rozmarynem. Królewskie danie, czyli makarony, pysznią się rodzajami i kształtami. A na spory głód polecają się bakłażany z pieca, szpinak z rodzynkami, warzywny gulasz czy focaccie: z Genui, toskańska jabłkami czy z ziemniakami i rozmarynem.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 6 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Hasło UKD: Kuchnia włoska Kucharstwo
Indeks.
Poznaj 130 ciekawych przepisów pogrupowanych według głównych składników, takich jak kurczaki, ryby czy makaron, aby wykorzystać produkty, które masz akurat w szafce i lodówce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Nigella Lawson w książce pt."Nigellissima. Włoskie inspiracje" pokazuje jak szybko i łatwo można stworzyć coś pysznego czerpiąc natchnienie i inspiracje z włoskiej kuchni.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Indeks.
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Wegetariańskie dania z pasją, pełen smaków i aromatów Sycylii. Kilka tradycyjnych włoskich składników - mtakich jak mąka, cytrusy, pomidory, karczochy, bakłażany, fenkuły, cukinie, szparagi i orzechy - tworzą lokalną kuchnię. Bezpretensjonalną, smaczną, zdominowaną przez warzywa, przede wszystkim naznaczoną rozkoszną nutą hedonizmu.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej