359614
Book
In basket
Sekrety jedzenia / Andrzej Fiedoruk. - Wydanie 1. - Łódź : Dom Wydawniczy Księży Młyn, 2021. - 164 strony : ilustracje ; 25 cm.
([Sekrety...])
A gdyby tak móc zajrzeć do wszystkich kuchni, garnków, pieców, restauracji i za sklepowe lady? Posmakować potraw z antycznych stołów i peerelowskich imienin u cioci, gdzie jest flaszka, dwie butle wina, śledź, pączki i wieprzowina… Wyruszyć w niezapomniany rejs MS „Piłsudskim”, na pokładzie którego w chłodni zamknięto 40 ton jajek, a na śniadanie kelnerzy serwują kawior i pasztet sztrasburski. Szepnąć do ucha Herbertowi Hoonerowi obietnicę: Kurczak w każdym garnku i samochód w każdym garażu, a po chwili w podlaskiej wsi moczyć, panierować i smażyć prawdziwki. Ukoić pragnienie polo cocktą w Kingsajzie i głód zawiniętą w płótno słoninką… Och…, jak byłoby smacznie! Musisz odbyć tę podróż z Sekretami jedzenia. Podlaskie domowe imprezki, umami, szarlatani w supermarketach i kanibale czekają właśnie na Ciebie.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 162-163.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again