360098
Book
In basket
Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej / Piotr Ślęzak. - Stan prawny na 1 marca 2022 r. - Warszawa : Wolters Kluwer, 2022. - 321 stron ; 22 cm.
(Monografie, ISSN 1897-4392)
W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 71824 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia, orzecznictwo na stronach 299-312.
Target audience note
Dla sędziów, adwokatów, radców prawnych, rzeczników patentowych, pracowników naukowych, przedsiębiorców, restauratorów, producentów wyrobów spożywczych, pracowników działów sprzedaży, marketingu i PR w branży wyrobów spożywczych.
Funding information note
Współfinansowanie: Uniwersytet Śląski
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again