360021
Book
In basket
Wraz z Franois-Rgisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarną stolicę świata - PARYŻ. Gdzie paryżanie najchętniej przychodzą rano po bagietkę? Dlaczego barman to paryski zawód? Jaki jest właściwy sposób zamawiania kawy? Czy frytki tak naprawdę zostały wynalezione w Paryżu? W czym tkwi sekret paryskiej zupy cebulowej? Ile hektolitrów wina wypijają każdego roku mieszkańcy Paryża? 255 miejsc, osób i wydarzeń, które ukształtowały paryską kuchnię. 88 przepisów na paryskie klasyki: croque-monsieur, naleśniki paryskie, makaroniki. 2 050 adresów do odwiedzenia - od street foodu przez niewielkie knajpki po luksusowe restauracje. Zobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach!
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: On va déguster Paris, 2022
General note
Na okładce podtytuł: przewodnik po światowej stolicy dobrego smaku. Na grzbiecie: Adresy, przepisy.
Nazwa pierwszego autora wyróżniona typograficznie.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronie 445. Indeksy.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again