Gaudry François-Régis (1975- )
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
wypożyczone
(6)
Placówka
W32 (Solidarności 90)
(2)
W51 (Bielskiego 3)
(2)
BD32 (Twarda 64)
(2)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2480)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(795)
Drewnowski Jacek (1974- )
(696)
Kowalska Dorota
(664)
Gaudry François-Régis (1975- )
(-)
Zarawska Patrycja (1970- )
(569)
Mosiewicz-Szrejter Maria
(509)
Kochanowski Jan
(469)
Braiter Paulina (1968- )
(396)
King Stephen (1947- )
(363)
Birek Wojciech (1961- )
(362)
Christie Agatha (1890-1976)
(354)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(352)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(344)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(329)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Fabianowska Małgorzata
(298)
Goscinny René (1926-1977)
(298)
Królicki Zbigniew Andrzej (1954- )
(296)
Popławska Anna (literatura)
(293)
Roberts Nora (1950- )
(280)
Zimnicka Iwona (1963- )
(280)
Dybała Paweł (1981- )
(272)
Sidorkiewicz Tomasz
(271)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Mortka Marcin (1976- )
(260)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(256)
Steel Danielle (1948- )
(252)
Starosta Marek (tłumacz)
(249)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(245)
Boy-Żeleński Tadeusz
(240)
Shakespeare William (1564-1616)
(240)
Szulc Andrzej
(240)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(236)
Beaumont Émilie (1948- )
(234)
Leśmian Bolesław
(234)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(234)
Krasicki Ignacy
(229)
Pratchett Terry (1948-2015)
(229)
Syty Jakub (1982- )
(227)
Siemianowski Roch (1950- )
(226)
Gawryluk Barbara (1957- )
(224)
Ochab Janusz (1971- )
(222)
Polkowski Andrzej (1939-2019)
(218)
Mazan Maciejka
(215)
Ludwikowska Jolanta
(211)
Jakuszewski Michał
(208)
Mróz Remigiusz (1987- )
(202)
Coben Harlan (1962- )
(201)
Goliński Zbigniew
(201)
Prus Bolesław (1847-1912)
(199)
Dug Katarzyna
(198)
Oklejak Marianna (1981- )
(198)
Stanecka Zofia (1972- )
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Domańska Joanna
(191)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(191)
Wyrwas-Wiśniewska Monika
(191)
Kane Bob (1915-1998)
(189)
Doyle Arthur Conan (1859-1930)
(187)
Strzałkowska Małgorzata
(187)
Finger Bill (1914-1974)
(186)
Van Hamme Jean (1939- )
(185)
Rzehak Wojciech (1967- )
(184)
Dwornik Karolina
(182)
Sparks Nicholas (1965- )
(177)
Widmark Martin (1961- )
(177)
Lipski Robert P. (1967- )
(176)
Shuster Joseph Joe (1914-1992)
(175)
Siegel Jerry (1914-1996)
(175)
Ławnicki Lucjan
(175)
Grisham John (1955- )
(174)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(174)
Child Lee (1954- )
(171)
Astley Neville
(170)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(170)
Cieślik Donata
(169)
Nesbø Jo (1960- )
(168)
Baker Mark (1959- )
(167)
Dobrzańska Anna
(167)
Gerritsen Tess (1953- )
(167)
Hopkins Andy
(167)
Potter Joc
(167)
Nesme Alexis
(165)
Kraśko Jan (1954- )
(162)
Supeł Barbara
(162)
Jax Joanna (1969- )
(161)
Rosiński Grzegorz (1941- )
(161)
Głowińska Anita
(159)
Jachowicz Stanisław
(159)
Lem Stanisław (1921-2006)
(159)
Skalska Katarzyna
(159)
Skowrońska Emilia
(159)
Siewior-Kuś Alina
(158)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(157)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(157)
Broniek Dominik
(155)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(155)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Dziedzictwo kulinarne
(2)
Gastronomia
(2)
Kultura stołu
(2)
Produkt regionalny
(2)
Zwyczaje żywieniowe
(2)
Kuchnia francuska
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Temat: miejsce
Francja
(1)
Włochy
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(2)
Przewodnik tematyczny
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(2)
Kulinaria
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 426-427. Indeksy.
Vademecum kuchni francuskiej. Znajdziesz tu wszytko, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji. Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana, kto mieszka w serze casgiu merzu, czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji, ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu, jakie cukierki kupił w Galii Asterix, ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze? Na te pytania i wiele innych znajdziesz odpowiedź w tej książce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronie 462. Indeksy.
Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej. Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej. Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy. Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej